Argentina a produs o surpriză incredibilă sâmbătă la Sydney, acolo unde a învins Noua Zeelandă cu 25 - 15 în Rugby Championship. Aceasta este fără doar și poate una din cele mai mari surprize din istoria rugby-ului. Este prima victorie a Pumas asupra All Blacks. Mai exact, Argentina și Noua Zeelandă s-au întâlnit de 34 de ori începând cu anul 1976, în toată această perioadă reușind să "smulgă" un singur rezultat de egalitate, 21-21 în 1985 la Buenos Aires.
Cu atât mai dificil de crezut victoria de azi a trupei lui Ledesma este faptul că antrenorul All Blacks, Ian Foster, a introdus în teren cea mai puternică echipă pe care o avea la dispoziție, iar în urmă cu două săptămâni All Blacks învingeau Australia la Brisbane cu 43 - 5, scor record în istoria de peste un secol a meciurilor dintre cele două țări.
Rugby
Rezultat șocant la rugby! Echipa României a fost demolată în sferturile Campionatului European U18
02/10/2022 LA 18:54

Argentina, victorie șoc în fața Noii Zeelande la Rugby Championship

Eroul confruntării de la Sydney a fost mijlocașul la deschidere Nicolas Sanchez care a marcat toate cele 25 de puncte ale echipei sale, un eseu transformat și șase lovituri de pedeapsă, reamintind de legendarul său predecesor, Hugo Porta, care a marcat din lovituri de picior toate punctele Pumas în egalul din 1985.
Totuși, aceasta este a doua înfrângere consecutivă suferită de Noua Zeelandă, după ce Australia își lua revanșa săptămâna trecută într-un meci la limită, scor 24-22. De partea cealaltă, argentinienii au onținut doar a șasea victorie în 43 de meciuri din Rugby Championship (început în 2012 la care mai participă și Africa de Sud, care anul acesta s-a retras din cauza pandemiei de coronavirus). All Blacks au câștigat trei din cele nouă Cupe Mondiale din istorie, în timp ce Pumas au ocupat locul 3 în 2007 și 4 în 2015.
Înaintea acestui meci Noua Zeelandă ocupa locul 2 (după campioana mondială Africa de Sud) în clasamentul World Rugby, iar Argentina locul 10. Acest rezultat a propulsat Argentina pe locul 8 (peste Țara Galilor și Japonia), în timp ce Noua Zeelandă a retrogradat pe locul 3, sub Anglia. În clasamentul Rugby Championship All Blacks au șase puncte (din trei meciuri), urmați de Pumas cu patru (un meci) și Wallabies patru (două meciuri).
Rugby
All-Blacks continuă seria incredibilă în fața Australiei pe teren propriu și este aproape de titlu
24/09/2022 LA 13:13
Rugby
Moment unic: Argentina, prima victorie din istorie în fața Noii Zeelande
27/08/2022 LA 14:54