Manuma Samoa a părăsit insula unde se afla sediul echipei pentru un meci în deplasare în Perth, Australia, acum mai bine de 100 de zile. Însă pe drum ei au fost nevoiți să se carantineze în Noua Zeelandă iar apoi au rămas blocați în momentul în care țara lor natală și-a închis granițele.
În Auckland, echipa a locuit la o mânăstire pentru trei luni, 20 de jucători împărțind aceeași cameră. Deși acum s-au întors în Samoa, jucătorii se află în carantină pentru două săptămânii. Ei încă nu și-au văzut familiile.
”Când am ajuns în Noua Zeelandă era vară. Când am plecat era iarnă”, a declarat analistul video al echipei, Junior Narayan, pentru BBC.
Rugby
Rezultat șocant la rugby! Echipa României a fost demolată în sferturile Campionatului European U18
02/10/2022 LA 18:54
Primul meci al celor de la Manuma în Global Rapid Rugby a fost pe 14 martie așa că ei au părăsit insula pe 23 februarie. Au avut apoi un cantonament de două săptămâni la Auackland, au jucat meciul din Perth și plănuiau apoi să zboare înapoi cu escală la Auckland pentru a se pregăti pentru meciul în Apia pe 21 martie.
Însă cât echipa a jucat în Perth, guvernul din Samoa a anunțat că oricine vine în țară începând cu 15 martie trebuie să stea în carantină două săptămâni înainte să plece spre Samoa. Australia era țara numărul 33 din listă.
Lotul a putut intra în Noua Zeelandă iar locația unde au stat în cantonament încă era disponibilă însă acolo s-a încheiat norocul echipei. Pe 24 martie guvernul din Samoa a anunțat că de pe 26 martie se opresc toate intrările în țară. Erau blocați.
Abia când guvernul din Samoa a ridicat interdicțiile jucătorii s-au putut întoarce în țară iar acum ei se află în carantină.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Rugby
All-Blacks continuă seria incredibilă în fața Australiei pe teren propriu și este aproape de titlu
24/09/2022 LA 13:13
Rugby
Moment unic: Argentina, prima victorie din istorie în fața Noii Zeelande
27/08/2022 LA 14:54