Meciul Castres Olympique și Union Bordeaux, din cadrul întrecerii Top 14, cea mai înaltă categorie a rugby-ului francez, a făcut înconjurul lumii cu o imagine "devastatoare". Un jucător din tabăra echipei gazdă a pus în pericol integritatea fizică a unui adversar.
Protagoniști acțiunii au fost Maxime Lucu (Union Bordeaux) și Ryno Pietersen (Castres Olympique). Primul a fost victima unui placaj cum rar se vede pe un teren de rugby, a fost victima unui atac îngrozitor. Sud-africanul, un sportiv la 1,96 metri și 106 kilograme, a văzut cartonașul roșu după acest moment.
Rugby
Un campion mondial de rugby a decis să-și doneze creierul! De ce a luat această hotărâre
23/09/2021 LA 13:38

Placajul asupra lui Maxime Lucu a îngrozit lumea

Întâlnirea s-a încheiat cu 23-23, dar focalizarea a fost evident pe acest incident. Pentru toată lumea a fost o ușurare faptul că Maxime Lucu a rămas conștient și s-a putut mișca după acel atac oribil.
Comentatorul Premier Sports TV a fost la rândul lui îngrozit de ceea ce tocmai văzuse și a descris acțiunea ca fiind "o provocare nesăbuită, care pune îi pune în pericol cariera" jucătorului accidentat.
Diferența de gabarit între protagoniștii fazei a fost destul de însemnată. Pietersen cântărește cu câteva kilograme în plus și este mai înalt cu 8 centimetri decât Lucu.
Nigel Owens, arbitrul finalei Cupei Mondiale din 2015, a intrat pe rețelele de socializare pentru a-și exprima propriile opinii cu privire la incident, descriind atacul drept "cartonaș roșu evident". Oficialul a adăugat că acest incident "trebuie să fie urmat acum de o suspendare foarte îndelungată".

Ryno Pietersen și-a cerut scuze

Lucu nu a suferit accidentări majore, dar a fost schimbat după acest placaj. "Totul este în regulă! Sunt în picioare", a spus mai târziu sportivul. Sud-africanul a avut și el o reacție: "Aș vrea să-mi cer scuze lui Maxime Lucu pentru gestul meu. Nu mi-am stăpânit abordarea și îmi pare rău sincer. După cum am spus și după joc, sunt foarte fericit că ești bine Maxime. Mult succes pentru restul sezonului".
Rugby
Stadionul Arcul de Triumf va fi inaugurat pe 3 iulie! Care este primul meci care se joacă aici
22/06/2021 LA 17:10
Rugby
Acolo unde se joacă rugby-ul adevărat
05/06/2021 LA 06:14