Meciul Castres Olympique și Union Bordeaux, din cadrul întrecerii Top 14, cea mai înaltă categorie a rugby-ului francez, a făcut înconjurul lumii cu o imagine "devastatoare". Un jucător din tabăra echipei gazdă a pus în pericol integritatea fizică a unui adversar.
Protagoniști acțiunii au fost Maxime Lucu (Union Bordeaux) și Ryno Pietersen (Castres Olympique). Primul a fost victima unui placaj cum rar se vede pe un teren de rugby, a fost victima unui atac îngrozitor. Sud-africanul, un sportiv la 1,96 metri și 106 kilograme, a văzut cartonașul roșu după acest moment.
Rugby
Rezultat șocant la rugby! Echipa României a fost demolată în sferturile Campionatului European U18
02/10/2022 LA 18:54

Placajul asupra lui Maxime Lucu a îngrozit lumea

Întâlnirea s-a încheiat cu 23-23, dar focalizarea a fost evident pe acest incident. Pentru toată lumea a fost o ușurare faptul că Maxime Lucu a rămas conștient și s-a putut mișca după acel atac oribil.
Comentatorul Premier Sports TV a fost la rândul lui îngrozit de ceea ce tocmai văzuse și a descris acțiunea ca fiind "o provocare nesăbuită, care pune îi pune în pericol cariera" jucătorului accidentat.
Diferența de gabarit între protagoniștii fazei a fost destul de însemnată. Pietersen cântărește cu câteva kilograme în plus și este mai înalt cu 8 centimetri decât Lucu.
Nigel Owens, arbitrul finalei Cupei Mondiale din 2015, a intrat pe rețelele de socializare pentru a-și exprima propriile opinii cu privire la incident, descriind atacul drept "cartonaș roșu evident". Oficialul a adăugat că acest incident "trebuie să fie urmat acum de o suspendare foarte îndelungată".

Ryno Pietersen și-a cerut scuze

Lucu nu a suferit accidentări majore, dar a fost schimbat după acest placaj. "Totul este în regulă! Sunt în picioare", a spus mai târziu sportivul. Sud-africanul a avut și el o reacție: "Aș vrea să-mi cer scuze lui Maxime Lucu pentru gestul meu. Nu mi-am stăpânit abordarea și îmi pare rău sincer. După cum am spus și după joc, sunt foarte fericit că ești bine Maxime. Mult succes pentru restul sezonului".
Rugby
All-Blacks continuă seria incredibilă în fața Australiei pe teren propriu și este aproape de titlu
24/09/2022 LA 13:13
Rugby
Moment unic: Argentina, prima victorie din istorie în fața Noii Zeelande
27/08/2022 LA 14:54