Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scenariul dezastruos pentru Franța! Taifunul Mitag amenință meciul cu SUA... și calificarea

Irina Aldea

Publicat 07/10/2019 la 18:08 GMT+3

Cupa Mondială de Rugby | Organizația internațională de rugby a avertizat Franța și Statele Unite ale Americii că întâlnirea lor este în pericol să fie amânată din cauza taifunului Mitag.

France-Argentina - 2019 Rugby World Championship - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Dacă furtuna este așteptată curând în Coreea de Sud, în Japonia ar putea ajunge chiar miercuri, ziua în care este programată partida dintre Franța și SUA din Grupa C. În acest moment, grupa este condusă de Anglia, cu 10 puncte, urmată de Argentina, cu 6 puncte.
Franța și SUA ocupă locurile 3, respectiv 4, cu câte 4, respectiv 0 puncte. Ultima clasată este Tonga, cu 0 puncte. O întrebare este tot mai apăsătoare în acest context. Ce s-ar întâmpla dacă Franța ar rata calificarea din cauza taifunului Mitag? Această ipoteză prinde tot mai mult contur înaintea debutului meciului, iar pozițiile World Rugby și Rugby Japonia 2019 nu sunt prea liniștitoare.

Organizatorii competiției, reticenți cu privire la evoluția taifunului în Japonia

Organizatorii competiției au trimis o declarație nu foarte încurajatoare despre evoluția taifunului Mitag, care ar urma să afecteze coasta de sud-vest a Japoniei dinspre Marea Filipinelor: „Conform ultimelor informații ale furnizorului nostru de date meteo și Agenției de Meteorologie din Japonia, acest taifun este așteptat să aducă vânturi și ploi puternice pe 2 octombrie la sud de insula Kyushu, fapt care ar putea perturba meciul Franța – SUA programat la Fukuoka.”
XV de France
„Informațiile disponibile indică faptul că taifunul s-ar îndepărta de Coasta Japoneză, ceea ce ar reduce riscul de impact, dar în interesul echipelor și pentru a păstra integritatea competiției, am informat deja Franța și Statele Unite ale Americii cu privire la măsurile de urgență. În cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite disputarea meciului, atunci în niciun caz nu va avea loc la data prevăzută”, au completat organizatorii.
Cum arată șansele francezilor la calificare? Există mai multe scenarii în cazul în care taifunul aduce pericolele scontate. Cele două echipe s-ar putea afla în situația în care scorul final ar urma să fie 0-0, iar fiecare s-ar alege cu câte două puncte. Dacă meciul începe, dar trebuie întrerupt înainte de pauză din cauza condițiilor meteo, atunci fiecare echipă va acumula câte două puncte în clasament. În cele din urmă, dacă meciul nu se va putea relua după pauză sau va fi întrerupt în partea a doua, arbitrul va fi nevoit să fluiere sfârșitul meciului, iar scorul din acel moment va fi păstrat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo