Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Africa de Sud - Anglia 16-15 | Căpitanul englez, Owen Farrell e convins că "viitorul este al nostru"

Ion Alexandru

Actualizat 22/10/2023 la 08:59 GMT+3

Căpitanul Angliei, Owen Farrell, insistă că mândria este emoția lui primordială, în ciuda amărăciunii după semifinala Cupei Mondiale pierdută în ultimele minute împotriva Africii de Sud. Finala Cupei Mondiale de rugby, Noua Zeelandă - Africa de Sud va fi sâmbătă la Paris.

England's number eight Ben Earl (C) is tackled by South Africa's fly-half Manie Libbok (2nd L) during the France 2023 Rugby World Cup semi-final match between England and South Africa at the Stade de France in Saint-Denis, on the outskirts of Paris, on Oc

Credit imagine: Getty Images

Echipa națională a Africii de Sud s-a calificat în a doua finală consecutivă de campionat mondial. Springboks au câștigat în fața Angliei în ceea ce a fost reeditarea finalei din 2019. Meciul încheiat cu scorul de 16-15 a avut un singur eseu, marcat în minutul 70.
Ploaia a dat bătăi de cap ambelor echipe, jucătorii făcând multe greșeli de execuție.
Englezii au deschis scorul în urma unei lovituri de pedeapsă transformate de Owen Farrell. Prin aceeași modalitate, Anglia s-a distanțat pe tabelă, la 6 puncte în minutul 11. Sud-africanii s-au înscris pe tabelă la jumătatea primei reprize, Manie Libbok a transformat o lovitură de pedeapsă de la o distanță destul de mare. Anglia a dat replica, cu o nouă transformare a lui Farrell, după doar 3 minute. Repriza s-a încheiat la o diferență de 6 puncte în favoarea Angliei. Farrell a mai înscris 3 puncte în ultimul minut.
Springboks au ratat o șansă de eseu în minutul 52 în ceea ce a fost prima ocazie clară de eseu a partidei. La faza imediat următoare, Farrell a marcat un drop goal cu o execuție perfectă pentru a pune 9 puncte diferență față de sud-africani.
Campioana mondială în exercițiu a reușit primul eseu al partidei în minutul 70 în urma unei aruncări de la margine. Cel care a așezat balonul în spațiul de țintă a fost Rudolph Snyman. Pollard a transformat pentru a reduce diferența la doar două puncte.
Sud-africanii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă aproape de mijlocul terenului în minutul 78, pe care Pollard a transformat-o cu siguranță și a întors scorul partidei. Englezii nu au mai reușit să puncteze, astfel că Africa de Sud s-a calificat în a doua finală consecutivă de Campionat Mondial și va înfrunta Noua Zeelandă în ultimul act.
"Sentimentul meu dominant acum este cât de mândru sunt de acest grup. Cât de mândru sunt de ceea ce am făcut în ultimele cinci luni" a spus Farrell după înfrângerea la limită în fața sudafricanilor.
Jucătorul de 32 de ani, unul dintre cei șapte jucători de peste 30 de ani din echipa lui Steve Borthwick, este foarte probabil să fi jucat la ultima sa Cupă Mondială, dar crede că această echipă a arătat caracter și poate crește în anii care vor urma. "Acesta este cu siguranță ultima Cupă Mondială pentru unii jucători care au dus greul, dar un lucru pe care îl știu este că această echipă are un viitor strălucit” a spus englezul.

Noua Zeelandă - Africa de Sud, finala Cupei Mondiale de rugby

Marile rivale din emisfera sudică, Noua Zeelandă și Africa de Sud se întâlnesc în finala Cupei Mondiuale de rugby 2023. Este o reeditare a unei finalei istorice. În 1995, la Johannesburg, sudafricanii au cucerit primul trofeu Webb Ellis după un succes, în prelungiri, 15-12, în fața All Blacks.
În 2023, eroii s-au schimbat, dar pasiunea pentru rugby a rămas aceeași. Noua Zeelandă conduce autoritar în întâlnirile directe cu 62-39, dar Springboks sunt numărul 1 în clasamentul mondial și vin la finala de la Paris din postura de campioni entitre.
Un lucru este clar: finala Cupei Mondiale 2023, Noua Zeelandă - Africa de Sud se va juca între cele mai bune echipe din istoria rugby-ului. Ambele au câte 3 titluri mondiale, iar spectacolul este garantat la meciul care este programat sâmbătat viitoare pe Stade de France.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo