Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficialii Noii Zeelande au cerut explicații de la World Rugby după finala Cupei Mondiale

Eurosport
DeEurosport

Publicat 02/11/2023 la 13:05 GMT+2

Selecționata Noii Zeelande, nemulțumită de prestația lui Wayne Barnes în timpul finalei Cupei Mondiale, pierdută la limită de All Blacks în fața Africii de Sud (11-12), a cerut explicații din partea World Rugby în legătură cu anumite decizii ale arbitrului englez, informează presa franceză.

Sam Cane (Nouvelle-Zélande) félicité par ses coéquipiers après son essai face à l'Afrique du Sud.

Credit imagine: Icon Sport

Finala de sâmbătă de pe Stade de France a fost marcată de patru cartonașe galbene, unul dintre ele transformat în roșu, în cazul căpitanul All Blacks, Sam Cane, pentru un placaj neregulamentar.
În urma acestei eliminări, Noua Zeelandă a fost nevoită să evolueze mai mult de jumătate din meci în 14 jucători.
"Am trimis o serie de fișiere la World Rugby, pentru ca ei să facă unele comentarii. Sperăm că o vor face", a declarat selecționerul neozeelandez Ian Foster, citat de Le Figaro.
Căpitanul sud-african Siya Kolisi a primit un cartonaș galben la cinci minute după debutul reprizei secunde, pentru un placaj similar cu cel al lui Sam Cane, dar a putut revenit în joc, spre deosebire de neozeelandez.
Citește și:
All Blacks au fost afectați și de faptul că un eseu înscris de Aaron Smith a fost anulat de arbitrajul video pentru un fault comis în cealaltă parte a terenului.
Foster a refuzat să comenteze secvențele jocului care au fost de interes deosebit pentru echipa sa: "Oh, cred că le poți ghici", a spus el.
Finala Cupei Mondiale a fost ultimul meci al lui Ian Foster ca selecționer al Noii Zeelande, locul său urmând să fie luat de Scott Robertson.
După întoarcerea în Noua Zeelandă, una dintre ultimele misiuni ale lui Ian Foster va fi să facă un bilanț a performanțelor All Blacks cu staff-ul său, fără jucători. "Probabil că nu se va face oficial (cu jucătorii). Cu siguranță voi fi eu și staff-ul meu", a spus el.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo