Logo-ul și mascota clubului includ o persoană nativ-americană iar conducerea clubului a informat că au cerut opinii de la sponsori, suporteri, comunitatea rugby-ului și ”din diverse sectoare din comunitatea nativ-americană” în timpul acestor analize.
Petiția începută de un grup de fani a adunat mii de semnături și a cerut clubului să oprească această însușire a culturii persoanelor nativ-americane deoarece clubul folosește o imagine care nu are nicio legătură cu orașul sau clubul respectiv.
Petiția împotriva celor din Exeter a venit în contextul în care echipa din NFL, Washington Redskins, a fost nevoită să retragă cuvântul ”Redskins” din nume și logo deoarece a apariția lor a fost numită rasistă de grupările native-americane.
Rugby
Rezultat șocant la rugby! Echipa României a fost demolată în sferturile Campionatului European U18
02/10/2022 LA 18:54

Rugby: Exeter Chiefs își păstrează numele, dar renunță la mascota considerată ofensatoare

”Conducerea clubului consideră că folosirea logo-ului Chiefs este una foarte respectuoasă”, a informat clubul într-un comunicat.
”Ceea ce a considerat conducerea lipsit de respect este mascota Big Chief și ca semn de respect s-a decis renunțarea la ei”, este precizat.
Cei care au inițiat petiția au afirmat că felul în care este scris cuvântul Chief pe logo, mascota, ornamentele capilare și hainele specifice nativ-americanilor purtate de fani precum și scandările reprezintă exemple de însușire a culturii nativ-americane.
Conducerea clubului susține însă că numele Cheifs provine de la începutul anilor 1900 și are o istorie lungă în regiunea Devon. ”Am avut de-a lungul anilor jucători și antrenori din întreaga lume, cu diferite naționalități și culturi. Niciodată nu s-a plâns nimeni despre cultura de la acest club”, afirmă cei din conducere.
Rugby
All-Blacks continuă seria incredibilă în fața Australiei pe teren propriu și este aproape de titlu
24/09/2022 LA 13:13
Rugby
Moment unic: Argentina, prima victorie din istorie în fața Noii Zeelande
27/08/2022 LA 14:54