Rugby

Eddie Jones a lăudat un meci ”excepțional” făcut de Anglia în fața unor ”zei ai rugby-ului”

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Eddie Jones

Credit imagine: Eurosport

DeVlad Dumitrescu
26/10/2019 la 15:04 | Actualizat 26/10/2019 la 16:04

Selecționerul Angliei, Eddie Jones, și-a lăudat echipa după ce englezii au reușit să elimine Noua Zeelandă în semifinalele Cupei Mondiale de rugby din Japonia, Jones și-a numit adversarii ”zei ai rugby-ului”.

Anglia va juca cu Africa de Sud sau Țara Galilor la Yokohama sâmbăta viitoare după ce au reușit să învingă Noua Zeelandă cu 19-7, prima înfrângere a neozeelandezilor la Cupa Mondială din ultimii 12 ani. Neozeelandezii, campioni în 2011 și 2015, vor trebui să se mulțumească cu un loc în finala mică de la Tokyo.

Înainte de meci, jucătorii englezi le-au răspuns neozeelandezilor la haka printr-o așezare în formă de ”V”, doi dintre ei chiar intrând în jumătatea de teren neozeelandeză.

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

”Știam că trebuie să stăm aproape. Am vrut să menținem o distanță respectuoasă dar nici nu am vrut să stăm într-o linie dreaptă și să îi lăsăm să ne domine”, a declarat căpitanul englez Owen Farrell.

Eddie Jones nu a fost interesat să vorbească despre Haka sau de locul acestui rezultat în istoria rugby-ului englez, însă a fost încântat de partida făcută de elevii săi.

Neozeelandezii sunt zei ai rugby-ului așa că a trebuit să ne luptăm cu ei, am dorit să punem presiune pentru a demonstra că putem lupta de la egal la egal. Owen și liderii din teren au fost excepționali astăzi. Au menținut echipa disciplinată, au respectat planul tactic, au continuat să atace punctele slabe ale adversarilor

”Mai avem o săptămână. Abia așteptăm. Nu suntem istorici, nu știm, dar ce știm este că putem să jucăm mai bine săptămâna viitoare. Va trebui să jucăm mai bine, indiferent împotriva cu va fi”, a declarat Jones.

”Sperăm că Africa de Sud și Țara Galilor vor face 3-3 și să trebuiască să joace prelungiri. Apoi să fie tot 3-3 și să fie alte prelungiri”, a continuat el.

”Am jucat împotriva unei echipe mari azi – Steve Hansen este un antrenor mare, Kieran Read un bun căpitan. Am avut mult de muncă. Știam că trebuie să începem în forță și am reușit să facem asta și să forțăm câteva greșeli”, a precizat Jones.

Rugby

Rugby este primul sport din Anglia care este ajutat cu un împrumut guvernamental

01/05/2020 LA 10:46
Rugby

Un jucător italian de rugby lucrează ture de 13 ore ca șofer de ambulanță în perioada pandemiei

25/03/2020 LA 08:59
Subiecte asemănătoare
Rugby
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe