Rugby

Japonia, luată în considerare pentru Turneul Celor 6 Națiuni

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Japan have been one of the success stories of the Rugby World Cup

Credit imagine: PA Sport

DeVlad Dumitrescu
05/11/2019 la 11:11

Japonia ar putea fi invitată să participe la Turneul Celor 6 Națiuni în urma succesului lor ca gazde ale Cupei Mondiale de rugby, informează Daily Mail.

Ideea că Japonia ar putea primi această invitație este discutată în privat după ce Rugby Championship – echivalentul din emisfera sudică la care participă Australia, Africa de Sud, Noua Zeelandă și Argentina – lua în considerare includerea Japoniei însă au propus o perioadă de 4-5 ani înainte ca japonezii să fie acceptați.

Nu au avut loc discuții oficiale însă World Rugby este conștientă că având în vedere că popularitatea rugby-ului crește în Japonia, oficialii Turneului Celor 6 Națiuni și-au exprimat interesul pentru a include și japonezii.

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

Nu a mai fost niciodată luată în considerare extinderea turneului în afara Europei. Totul a început ca o competiție între țările britanice pentru ca Franța să fie acceptată în 1910 iar Italia 2010. Recent, au existat discuții ca Georgia și Rusia, poate în locul Italiei, să fie acceptate. Totuși, nu a existat niciodată o discuție oficială.

Succesul acestei Cupe Mondiale a readus în prim plan Japonia. Oficialii din rugby doresc să profite de realizările Japoniei, atât ca echipă cât și ca gazde. Japonia a trecut de grupe după ce a învins favorite precum Irlanda și Scoția.

România a fost implicată într-un scenariu similar în anii 80 atunci când stejarii au fost luați în considerare pentru a fi a șasea națiune. România, care a lipsit o singură dată în istorie de la Cupa Mondială, a avut o perioadă memorabilă în anii 80, timp în care stejarii au reușit victorii istorice împotriva Țării Galilor, Scoției, Franței dar și un egal cu Irlanda. Ulterior, Italia a fost cea aleasă, în 2000.

Rugby

Rugby este primul sport din Anglia care este ajutat cu un împrumut guvernamental

01/05/2020 LA 10:46
Rugby

Un jucător italian de rugby lucrează ture de 13 ore ca șofer de ambulanță în perioada pandemiei

25/03/2020 LA 08:59
Subiecte asemănătoare
Rugby
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe