Ideea că Japonia ar putea primi această invitație este discutată în privat după ce Rugby Championship – echivalentul din emisfera sudică la care participă Australia, Africa de Sud, Noua Zeelandă și Argentina – lua în considerare includerea Japoniei însă au propus o perioadă de 4-5 ani înainte ca japonezii să fie acceptați.
Nu au avut loc discuții oficiale însă World Rugby este conștientă că având în vedere că popularitatea rugby-ului crește în Japonia, oficialii Turneului Celor 6 Națiuni și-au exprimat interesul pentru a include și japonezii.
Nu a mai fost niciodată luată în considerare extinderea turneului în afara Europei. Totul a început ca o competiție între țările britanice pentru ca Franța să fie acceptată în 1910 iar Italia 2010. Recent, au existat discuții ca Georgia și Rusia, poate în locul Italiei, să fie acceptate. Totuși, nu a existat niciodată o discuție oficială.
Rugby
Rezultat șocant la rugby! Echipa României a fost demolată în sferturile Campionatului European U18
02/10/2022 LA 18:54
Succesul acestei Cupe Mondiale a readus în prim plan Japonia. Oficialii din rugby doresc să profite de realizările Japoniei, atât ca echipă cât și ca gazde. Japonia a trecut de grupe după ce a învins favorite precum Irlanda și Scoția.
https://i.eurosport.com/2015/09/20/1694311.jpg
România a fost implicată într-un scenariu similar în anii 80 atunci când stejarii au fost luați în considerare pentru a fi a șasea națiune. România, care a lipsit o singură dată în istorie de la Cupa Mondială, a avut o perioadă memorabilă în anii 80, timp în care stejarii au reușit victorii istorice împotriva Țării Galilor, Scoției, Franței dar și un egal cu Irlanda. Ulterior, Italia a fost cea aleasă, în 2000.
Rugby
All-Blacks continuă seria incredibilă în fața Australiei pe teren propriu și este aproape de titlu
24/09/2022 LA 13:13
Rugby
Moment unic: Argentina, prima victorie din istorie în fața Noii Zeelande
27/08/2022 LA 14:54