Naționala României speră să ajungă la Cupa Mondială din 2023. Până la turneul final care se va desfășura în Franța, "stejarii" au pregătit un echipament nou, pe care îl vor purta în meciurile din preliminarii.
Primul model, produs de Macron, este alcătuit din foarte multe linii albastre, galbene și roșii, prin care Federația Română de Rugby încearcă să atragă și privirele suporterilor tineri. Oficialii naționalei au descris echipamentul inedit drept unul "inspirat din benzile cu supereroi".
https://i.eurosport.com/2021/02/03/2984553.jpg
Rugby
Rezultat șocant la rugby! Echipa României a fost demolată în sferturile Campionatului European U18
02/10/2022 LA 18:54
Sursa foto: dincolodesport.eu
https://i.eurosport.com/2021/02/03/2984561.jpg
Sursa foto: Florin Surugiu (facebook)
"Stejarii" vor avea la dispoziție și un echipament tradițional, complet alb, care va fi purtat pentru a cinsti munca depusă de jucătorii naționalei de rugby de-a lungul timpului.
https://i.eurosport.com/2021/02/03/2984554.jpg
Sursa foto: dincolodesport.eu

Naționala de rugby a României și-a prezentat noul echipament, inspirat din benzile cu supereroi

"Avem în primul rând tricoul alb tradiţional, cu tricolorul, pe care l-au purtat majoritatea jucătorilor care au făcut istorie în rugby-ul românesc. Apoi avem tricoul nou, inspirat din benzile desenate cu supereroi, pentru a merge şi în întâmpinarea celor din generaţia nouă care sperăm să vină la stadion alături de echipa naţională de rugby.
Sper ca poveştile din spatele acestor tricouri să le dea aripi jucătorilor şi în 2022 să putem vorbi de o calificare binemeritată a României la Cupa Mondială din Franţa 2023", a spus Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.
Florin Vlaicu, unul dintre jucătorii naționalei României, speră ca noul model de echipament să le poarte noroc "stejarilor" în drumul către calificarea la Cupa Mondială:
"Este un echipament frumos şi comod, sper să îl inaugurăm în luna martie în meciurile de calificare la Cupa Mondială. Sperăm să ne poarte noroc, să câştigăm majoritatea meciurilor şi să ne calificăm la Cupa Mondială din Franţa.
Amândouă echipamentele sunt frumoase, cel colorat este mai futurist, îţi ia ochii, iar acesta alb este traditional", a declarat Florin Vlaicu.
Cupa Mondială din 2023 va avea loc în Franța, în perioada 8 septembrie – 21 octombrie.

Grupele Cupei Mondiale de rugby din 2023:

  • Grupa A: Noua Zeelandă, Franţa, Italia, Africa 1, America 1
  • Grupa B: Africa de Sud, Irlanda, Scoţia, Europa 2, Asia/Pacific 1
  • Grupa C: Ţara Galilor, Australia, Fiji, câştigătoarea turneului final de calificare, Europa 1
  • Grupa D: Anglia, Japonia, Argentina, America 2, Oceania 1

Cum se poate califica România la Cupa Mondială din 2023

Noua Zeelandă, Franţa, Italia, Africa de Sud, Irlanda, Scoţia, Anglia, Japonia și Argentina sunt cele 9 naționale calificate deja la Cupa Mondială din 2023. Celelate 8 echipe prezente în Franța se vor afla în urma turneelor de calificare regionale şi trans-regionale.
Pentru a obține calificarea la Mondial, România trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri în clasamentul Rugby Europe Championship (REC), din sezonul cumulat 2021/2022. De asemenea, locul 3 din această ierarhie asigură biletul către un alt turneu de calificare.
Din cauza pandemiei, ediția 2020 din cadrul Rugby Europe Championship a fost amânată. În ultima etapă, România va trebui să înfrunte Belgia. Spania - Portugalia și Georgia - Rusia sunt celelalte două meciuri rămase de disputat.
Meciul dintre România și Belgia se va disputa pe 7 februarie, de la ora 11:15, pe stadionul "Ion Oblemenco" (Craiova).
Rugby
All-Blacks continuă seria incredibilă în fața Australiei pe teren propriu și este aproape de titlu
24/09/2022 LA 13:13
Rugby
Moment unic: Argentina, prima victorie din istorie în fața Noii Zeelande
27/08/2022 LA 14:54