Partida a fost una echilibrată pe tot parcursul său, cu românii mai incisivi în partea a doua a confruntării, însă oaspeţii au avut o apărare extrem de puternică şi precisă, care a reuşit să anihileze fazele de atac succesive ale tricolorilor.
"Stejarii" au început bine partida, însă nu au reuşit să profite de superioritatea numerică după ce Aka Tabuţadze a văzut cartonaşul galben chiar în minutul 4, părăsind temporar terenul, după un placaj înalt aplicat lui Ionel Melinte.
Mai mult, Lelos au fost cei care au deschis scorul, în minutul 9, printr-un eseu marcat de Vasil Lobjanidze, transformat de Tedo Abjandadze, asta după ce Abjandadze ratase o lovitură de pedeapsă în minutul 7.
Rugby
S-au stabilit gazdele următoarelor ediții ale Cupei Mondiale de rugby
12/05/2022 LA 13:02
"Stejarii" au revenit însă rapid în joc şi prin două lovituri de pedeapsă transformate de Ionel Melinte, în minutele 16 şi 20, s-au apropiat la doar un punct de adversar.
În minutul 28, Georgia a reuşit cel de-al doilea eseu, prin Şalva Mamukaşvili, transformat de Abjandadze, pentru ca după doar alte şase minute, Sandro Todua să marcheze cel de-al treilea eseu al oaspeţilor, transformat de acelaşi Abjandadze.

România a revenit în meci, dar a fost prea târziu

Românii nu au renunţat însă şi au reuşit să pună ultimii puncte pe tabela de marcaj înainte de finalul primei părţi, prin eseul lui Ovidiu Cojocaru, transformat de Melinte care a mai ratat o lovitură de pedeapsă în ultimele secunde ale primului mitan, astfel încât la pauză, Georgia conducea cu 21-13.
În partea a doua a jocului, tricolorii au crescut presiunea, care s-a concretizat printr-o fructificare a unei lovituri de pedeapsă, în minutul 47, prin Ionel Melinte, ceea ce a apropiat la doar 5 puncte cele două naţionale, dar Lelos a izbutit încă un eseu, prin Aka Tabuţadze, netransformat.
Finalul partidei a aparţinut tot tricolorilor, dar eseul lui Florin Bărdaşu, transformat de Melinte, nu a mai putut să întoarcă soarta meciului, Georgia câştigând cu scorul de 26-23.
În urma acestui rezultat, România este obligată să învingă Olanda, pe 19 martie, la Amsterdam, cu punct bonus, şi stă la mâna rezultatelor pentru a vedea dacă se mai poate califica direct la CM 2023 din Franţa, şansele fiind însă minime în această variantă, sau va putea merge în recalificări.
Sursa: Agerpres
Rugby
Cutremur în Spania, după ce XV-lui Leului a pierdut locul la Cupa Mondială. România a profitat
29/04/2022 LA 14:49
Rugby
EXCLUSIV. Premieră în rugbyul românesc! Două arbitre vor oficia la Steaua - Dinamo
29/04/2022 LA 13:28