Comitetul Executiv al federației internaționale a decis "suspendarea totală și imediată a Rusiei și Belarus din toate activitățile internaționale de rugby și de club la nivel transfrontalier până la noi ordine", precum și "suspendarea totală și imediată a Federației ruse de rugby din statutul său de membru al World Rugby până la noi ordine", precizează comunicatul.
"Decizia a fost luată în interesul valorilor de solidaritate, integritate și respect față de rugby", a menționat World Rugby, care a asigurat de o "susținere totală comunitatea de rugby" din Ucraina.
Rusia era angajată în calificările pentru Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța, însă ocupa locul cinci în clasamentul Rugby European Championship, cu trei meciuri rămase de jucat, în condițiile în care doar primele două clasate se califică direct la turneul final, iar a treia echipă intră în recalificări.
Rugby
S-au stabilit gazdele următoarelor ediții ale Cupei Mondiale de rugby
12/05/2022 LA 13:02
Meciul dintre Georgia și Rusia, care trebuia să aibă loc în weekend, la Tbilisi, a fost amânat și nu se va mai juca, la fel ca și ultimele două partide ale Rusiei, contra Portugaliei și Olandei, programate în luna martie.
World Rugby nu a precizat consecințele acestei suspendări în procesul de calificare.
Citește și:
Rusia s-a calificat la edițiile din 2011 și 2019 ale Cupei Mondiale, dar nu a obținut nicio victorie.
În Rugby European Championship 2022, Spania ocupă primul loc, cu 13 puncte, urmată de România, 8 puncte, Georgia, 7 puncte (un joc mai puțin), Portugalia, 7 puncte, Rusia, 1 punct (un joc mai puțin), Olanda, 0 puncte.
În preliminariile Cupei Mondiale 2023, care include rezultatele cumulate din edițiile 2021 și 2022 ale REC, Georgia e lider, cu 31 puncte (un joc mai puțin), urmată de Spania, 25 puncte, România, 22 puncte, Portugalia, 21 puncte, Rusia, 10 puncte (un joc mai puțin), Olanda, 0 puncte.
România va juca următorul meci contra Georgiei, acasă, pe 12 martie.
Sursa: AGERPRES
Rugby
Cutremur în Spania, după ce XV-lui Leului a pierdut locul la Cupa Mondială. România a profitat
29/04/2022 LA 14:49
Rugby
EXCLUSIV. Premieră în rugbyul românesc! Două arbitre vor oficia la Steaua - Dinamo
29/04/2022 LA 13:28