Decizia scoțienilor a adus însă un răspuns categoric din partea organizatorilor care i-au acuzat pe scoțieni, care trebuie să învingă Japonia la o diferență de peste șapte puncte petnru a se califica în sferturi, de lipsă de empatie având în vedere pericolele la care pot fi expuși spectatorii, jucătorii sau arenele în fața celui mai sever taifun care a lovit Japonia în ultimii 61 de ani.
World Rugby a numit abordarea scoțienilor ”dezamăgitoare” și le-au reamintit că și-au dat acordul să respecte regulile turneului.
Conform acestor reguli, care au dus la eliminarea Italiei după ce meciul lor cu Noua Zeelandă din Toyota a fost anulat din cauza taifunului, dacă un meci din faza grupelor este anulat, acesta nu mai poate fi reprogramat pentru următoarea zi. Astfel, scorul final va fi considerat 0-0 și ambele echipe vor primi două puncte. Dacă Irlanda învinge Samoa și meciul Scoției cu Japonia va fi anulat, scoțienii vor fi eliminați.
Rugby
Bucureștiul ar putea găzdui un turneu final, în 2023, pe cele trei noi stadioane
31/12/2021 LA 09:28

Scoțienii, hotărâți să se lupte cu World Rugby: ”Nu vom fi o victimă colaterală”

”Faptul că World Rugby susține că meciul trebuie anulat este împotriva integrității sportive a turneului”, a declarat directorul executiv al federației scoțiene, Mark Dodson.
”Am discutat cu ei miercuri noaptea și ei au făcut referire la acordul semnat de noi privind participarea și ce este specificat acolo. Ne-am consultat cu avocați și putem contesta opinia World Rugby. Noi considerăm că dacă meciul este anulat, atunci va trebui reprogramat luni iar acest lucru este susținut și de opinia publică”, a adăugat el.
Întrebat dacă Scoția va da în judecată World Rugby, Dodson a afirmat:
Va trebui să reflectăm asupra deciziei și să vedem ce opțiuni avem. Acest lucru este important pentru noi. Nu vom permite ca Scoția să fie o victimă colaterală a unei decizii care a fost luată în grabă.
Decizia finală privind meciul dintre Scoția și Japonia va fi anunțată duminică la ora locală 10:00 (04:00 ora României) și există posibilitatea ca meciul să se joace cu porțile închise dacă transportul va fi o problemă, ceea ce ar anula avantajul terenului propriu pentru japonezi.
Japonia se află pe primul loc în Grupa A cu 14 puncte după ce a învins în toate cele trei partide jucate până acum, inclusiv în fața Irlandei, un meci care a produs un șoc în lumea rugby-ului. Pe locul doi se află Irlanda cu 11 puncte iar pe trei este Scoția cu 10 puncte.
Rugby
"Stejarii" au învins Uruguay într-un meci-test desfășurat în Italia
07/11/2021 LA 16:17
Rugby
Un campion mondial de rugby a decis să-și doneze creierul! De ce a luat această hotărâre
23/09/2021 LA 13:38