Gatland a declarat la conferința de presă de dinainte de ceea ce este probabil cea mai importantă partidă din istoria galezilor, că îi încurajează pe cei care nu cred în echipa lui, pentru că acest lucru îi motivează.
Ultimele 48 de ore au fost tensionate. Accidentările unor jucători cheie precum Cheslin Kolbe (Africa de Sud) și Liam Williams (Țara Galilor) au reprezentat lovituri puternice pentru ambele tabere, deși Gatland are și motive de optimism după ce l-a putut include în lot pe Jonathan Davies.
Davies a fost accidentat după ce s-a lovit la genunchi în faza grupelor. Includerea sa este o veste excelentă pentru Țara Galilor pentru că Davies este o componentă cheie a jocului defensiv al galezilor iar fizicul său va fi cu siguranță important într-o confruntare care se anunță foarte dură.
Rugby
Rezultat șocant la rugby! Echipa României a fost demolată în sferturile Campionatului European U18
02/10/2022 LA 18:54
În afară de Davies, care i-a luat locul lui Owen Watkin, doar două schimbări a făcut Gatland față de echipa care a învins Franța sâmbăta trecută.
https://i.eurosport.com/2019/10/08/2692512.jpg
Leigh Halfpenny îi ia locul lui Williams iar Ross Moriarty intră în locul lui Josh Navidi, care nu va mai putea juca pentru restul turneului.
Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori la Cupa Mondială iar în ambele ocazii sud-africanii au ieșit învingători – 17-16 în 2011 și 23-19 în 2015.

Jucători de urmărit

Din păcate, aici ar fi trebuit să intre Cheslin Kolbe de la Africa de Sud, însă el nu va juca. Kolbe a fost cel mai bun jucător al Sprinboks la acest turneu, în special la gestionarea mingilor înalte dar și în ofensivă în general. Alți jucători importanți vor fi Francois de Klerk de la Africa de Sud și Gareth Davies de la galezi.
Rugby
All-Blacks continuă seria incredibilă în fața Australiei pe teren propriu și este aproape de titlu
24/09/2022 LA 13:13
Rugby
Moment unic: Argentina, prima victorie din istorie în fața Noii Zeelande
27/08/2022 LA 14:54