Gatland a declarat la conferința de presă de dinainte de ceea ce este probabil cea mai importantă partidă din istoria galezilor, că îi încurajează pe cei care nu cred în echipa lui, pentru că acest lucru îi motivează.
Ultimele 48 de ore au fost tensionate. Accidentările unor jucători cheie precum Cheslin Kolbe (Africa de Sud) și Liam Williams (Țara Galilor) au reprezentat lovituri puternice pentru ambele tabere, deși Gatland are și motive de optimism după ce l-a putut include în lot pe Jonathan Davies.
Davies a fost accidentat după ce s-a lovit la genunchi în faza grupelor. Includerea sa este o veste excelentă pentru Țara Galilor pentru că Davies este o componentă cheie a jocului defensiv al galezilor iar fizicul său va fi cu siguranță important într-o confruntare care se anunță foarte dură.
Rugby
Un campion mondial de rugby a decis să-și doneze creierul! De ce a luat această hotărâre
23/09/2021 LA 13:38
În afară de Davies, care i-a luat locul lui Owen Watkin, doar două schimbări a făcut Gatland față de echipa care a învins Franța sâmbăta trecută.
https://i.eurosport.com/2019/10/08/2692512.jpg
Leigh Halfpenny îi ia locul lui Williams iar Ross Moriarty intră în locul lui Josh Navidi, care nu va mai putea juca pentru restul turneului.
Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori la Cupa Mondială iar în ambele ocazii sud-africanii au ieșit învingători – 17-16 în 2011 și 23-19 în 2015.

Jucători de urmărit

Din păcate, aici ar fi trebuit să intre Cheslin Kolbe de la Africa de Sud, însă el nu va juca. Kolbe a fost cel mai bun jucător al Sprinboks la acest turneu, în special la gestionarea mingilor înalte dar și în ofensivă în general. Alți jucători importanți vor fi Francois de Klerk de la Africa de Sud și Gareth Davies de la galezi.
Rugby
Cel mai dur placaj din istoria rugby-ului! Fază incredibilă în Top 14
20/09/2021 LA 11:28
Rugby
Stadionul Arcul de Triumf va fi inaugurat pe 3 iulie! Care este primul meci care se joacă aici
22/06/2021 LA 17:10