Succesul japonezilor nu a venit peste noapte. Nici nu avea cum. Agilitatea intimidantă și viteza aripilor Kotaro Matsushima și Kenki Fukuoka, cuplată cu calitățile incontestabile de lider ale căpitanului Michael Leitch fac din Japonia o echipă care merită toate laudele primite. Dar nu doar cei mai cunoscuți jucători au adus aceste performanțe – toți titularii dar și cei de pe bancă sunt rugbiști talentați, care se pot bate oricând de la egal la egal cu adversari puternici.

Introducerea Sunwolves în Super Rugby a fost esențială

Sunwolves este singura echipă japoneză care joacă în Super Rugby, liga la care participă cele mai puternice formații din Argentina, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă. Chiar dacă din cauza unor probleme contractuale Sunwolves nu vor mai participa din 2020 la această competiție, anii în care jucătorii japonezi au avut adversari de calitate s-au simțit.
Rugby
Bucureștiul ar putea găzdui un turneu final, în 2023, pe cele trei noi stadioane
31/12/2021 LA 09:28
Sincronizarea dintre Sunwolves și echipa națională a fost una remarcabilă în ultimii ani: Jamie Joseph și secundul Tony Brown sunt la conducerea ambelor echipe, clubul devenind astfel unul cu naționala. Atacurile extraordinare ale Japoniei își au baza în numeroasele meciuri de calitate jucate în Super Rugby.
https://i.eurosport.com/2019/10/17/2697722.jpg

Antrenorii străini aduc un aport considerabil în dezvoltarea rugby-ului japonez

Robbie Deans, cel mai de succes antrenor din Super Rugby, se află la cârma echipei japoneze Panasonic Wild Knights din Top League încă din 2014 iar Deans a fost esențial pentru dezvoltarea unor jucători precum Fukuoka, Horie și Keita Inagaki.
Mai mult, Kazuki Himeno, unul dintre cei mai buni jucători de la turneu îi poate mulțumi antrenorului său de la Toyota Verblitz, sud-africanul Jake White. Himeno a fost făcut căpitan de White la club și a declarat că este ”o șansă mare pentru el să crească”.

Shin Hesagawa, antrenorul care a schimbat abordarea Japoniei pentru grămadă

Deși toată lumea îi laudă pe Joseph și Brown – pe bună dreptate – un alt om esențial este Shin Hasegawa, cel care se ocupă de grămada japonezilor. Hesagawa nu e chiar genul de om cu care ai vrea să te întâlnești pe o alee noaptea prin Tokyo iar atitudinea sa de lider se vede în felul în care jucătorii în aplică tactica.
Hasegawa și-a dat seama că grămada japoneză era depășită ușor de adversari și conștient fiind că japonezii nu vor fi niciodată superiori ca statură, el a comparat tactica sa cu un pumn: ”Lovitul mai repede va avea un pic mai mare decât lovitul mai puternic”.
Rugby
"Stejarii" au învins Uruguay într-un meci-test desfășurat în Italia
07/11/2021 LA 16:17
Rugby
Un campion mondial de rugby a decis să-și doneze creierul! De ce a luat această hotărâre
23/09/2021 LA 13:38