Rugby

Trei motive pentru care Japonia a făcut istorie la Cupa Mondială

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

YOKOHAMA, JAPAN - OCTOBER 13: Kenki Fukuoka of Japan (11) celebrates with team mate Pieter Labuschagne as he scores their third try during the Rugby World Cup 2019 Group A game between Japan and Scotland at International Stadium Yokohama on October 13, 20

Credit imagine: Getty Images

DeVlad Dumitrescu
17/10/2019 la 14:12

Japonia a uimit o planetă întreagă când a învins Irlanda la Cupa Mondială. Dar japonezii nu s-au oprit acolo – au învins și Scoția și s-au calificat cu maximum de puncte în sferturile de finală, prima țară asiatică cu o astfel de performanță.

Succesul japonezilor nu a venit peste noapte. Nici nu avea cum. Agilitatea intimidantă și viteza aripilor Kotaro Matsushima și Kenki Fukuoka, cuplată cu calitățile incontestabile de lider ale căpitanului Michael Leitch fac din Japonia o echipă care merită toate laudele primite. Dar nu doar cei mai cunoscuți jucători au adus aceste performanțe – toți titularii dar și cei de pe bancă sunt rugbiști talentați, care se pot bate oricând de la egal la egal cu adversari puternici.

Introducerea Sunwolves în Super Rugby a fost esențială

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

Sunwolves este singura echipă japoneză care joacă în Super Rugby, liga la care participă cele mai puternice formații din Argentina, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă. Chiar dacă din cauza unor probleme contractuale Sunwolves nu vor mai participa din 2020 la această competiție, anii în care jucătorii japonezi au avut adversari de calitate s-au simțit.

Sincronizarea dintre Sunwolves și echipa națională a fost una remarcabilă în ultimii ani: Jamie Joseph și secundul Tony Brown sunt la conducerea ambelor echipe, clubul devenind astfel unul cu naționala. Atacurile extraordinare ale Japoniei își au baza în numeroasele meciuri de calitate jucate în Super Rugby.

Antrenorii străini aduc un aport considerabil în dezvoltarea rugby-ului japonez

Robbie Deans, cel mai de succes antrenor din Super Rugby, se află la cârma echipei japoneze Panasonic Wild Knights din Top League încă din 2014 iar Deans a fost esențial pentru dezvoltarea unor jucători precum Fukuoka, Horie și Keita Inagaki.

Mai mult, Kazuki Himeno, unul dintre cei mai buni jucători de la turneu îi poate mulțumi antrenorului său de la Toyota Verblitz, sud-africanul Jake White. Himeno a fost făcut căpitan de White la club și a declarat că este ”o șansă mare pentru el să crească”.

Shin Hesagawa, antrenorul care a schimbat abordarea Japoniei pentru grămadă

Deși toată lumea îi laudă pe Joseph și Brown – pe bună dreptate – un alt om esențial este Shin Hasegawa, cel care se ocupă de grămada japonezilor. Hesagawa nu e chiar genul de om cu care ai vrea să te întâlnești pe o alee noaptea prin Tokyo iar atitudinea sa de lider se vede în felul în care jucătorii în aplică tactica.

Hasegawa și-a dat seama că grămada japoneză era depășită ușor de adversari și conștient fiind că japonezii nu vor fi niciodată superiori ca statură, el a comparat tactica sa cu un pumn: ”Lovitul mai repede va avea un pic mai mare decât lovitul mai puternic”.

Rugby

Rugby este primul sport din Anglia care este ajutat cu un împrumut guvernamental

01/05/2020 LA 10:46
Rugby

Un jucător italian de rugby lucrează ture de 13 ore ca șofer de ambulanță în perioada pandemiei

25/03/2020 LA 08:59
Subiecte asemănătoare
Rugby
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

Cele mai populare

Tenis

Interviu Barbara Schett cu Dominic Thiem despre finala Roland Garros 2019

ACUM 12 ORE