Rugby

Un jucător italian de rugby lucrează ture de 13 ore ca șofer de ambulanță în perioada pandemiei

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Maxime Mbanda

Credit imagine: Twitter

DeSebastian Ujica
25/03/2020 la 08:59

În absența sportului, jucătorul italian Maxime Mbanda a decis să nu stea în casă și să devină șofer pe ambulanță.

Pandemia de COVID-19 a oprit sportul în întreaga lume iar Italia este în acest moment țara cea mai afectată de virusul ucigaș. Multe staruri din lumea sportului au decis să doneze sume substanțiale pentru ajutarea spitalelor greu încercate, însă Maxime Mbanda are un alt mod de a ajuta.

Jucătorul italian de rugby al celor de la Zebre din Parma, Maxime Mbanda, a decis să devină șofer pe ambulanță în această perioadă. Tatăl său este chirurg astfel că jucătorul știe dificultățile pe care le întâmpină sistemul medical în această perioadă.

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

Povestea lui Mbanda

Mbanda le-a povestit celor de la AFP cum a ajuns să își schimbe meseria în mijlocul pandemiei.

Când totul a fost anulat în rugby m-am întrebat cum pot să ajut, chiar dacă nu am experiență medicală. Am început în urmă cu 8 zile, fără pauză, cu ture de 12-13 ore. Dar atunci când văd camerele pline de pacienți infectați îmi spun că nu pot să fiu obosit. Frica este normală. Dar sunt puține lucruri pe care le poți face în siguranță care le-ar oferi celor din prima linie jumătate de oră sau o oră de odihnă. Pentru ei, o oră e crucială
Cum eu sunt puternic voi continua. Sunt aici și voi rămâne aici. Am mers la Crucea Galbenă care are un serviciu de transport pentru medicamente și mâncare pentru bătrâni. M-am trezit apoi transportând pacienți testați pozitiv de la un spital local către altul. Am ajutat cu targa sau dacă erau pacienți care trebuiau să fie cărați din scaunul cu rotile. Am ținut și oxigenul

Italia are peste 6.000 de persoane decedate, fiind cea mai afectată țară din lume. În ultimele 2 zile a scăzut ritmul infectărilor și al persoanelor decedate iar Mbanda le cere compatrioților să stea în case și să asculte sfaturile Guvernului pentru a stopa răspândirea virusului.

Când vezi privirile oamenilor... chiar dacă nu pot să vorbească ei comunică cu ochii și își spun lucruri pe care nu ți le poți imagini. Aud alarmele, doctori și asistente care aleargă dintr-un salon în altul. Prima persoană pe care am transportat-o mi-a spus că era în spital de 3 ore când persoana din patul de alături a murit. Pe parcursul nopții alte 2 persoane au murit în camera în care stătea. El nu mai văzuse niciodată o persoană murind
Dacă oamenii ar vedea ceea ce văd eu în spitale nu ar mai sta la cozi în fața supermarket-urilor. S-ar gândi de 3-4 ori înainte să își părăsească locuințele, chiar și dacă vor să merge să alerge. Ceea ce văd sunt persoane de toate vârstele ținute în viață de aparate cu oxigen. Doctori și asistente care lucrează încontinuu 20-22 de ore, nu dorm un minut pe parcursul zilei și încearcă să se odihnească în ziua următoare.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Rugby

Rugby este primul sport din Anglia care este ajutat cu un împrumut guvernamental

01/05/2020 LA 10:46
Rugby

CSA Steaua a câștigat Cupa României la rugby, după victoria cu Timișoara Saracens

30/11/2019 LA 14:13
Subiecte asemănătoare
Rugby
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe