Pandemia de COVID-19 a oprit sportul în întreaga lume iar Italia este în acest moment țara cea mai afectată de virusul ucigaș. Multe staruri din lumea sportului au decis să doneze sume substanțiale pentru ajutarea spitalelor greu încercate, însă Maxime Mbanda are un alt mod de a ajuta.
Jucătorul italian de rugby al celor de la Zebre din Parma, Maxime Mbanda, a decis să devină șofer pe ambulanță în această perioadă. Tatăl său este chirurg astfel că jucătorul știe dificultățile pe care le întâmpină sistemul medical în această perioadă.

Povestea lui Mbanda

Rugby
All-Blacks continuă seria incredibilă în fața Australiei pe teren propriu și este aproape de titlu
24/09/2022 LA 13:13
Mbanda le-a povestit celor de la AFP cum a ajuns să își schimbe meseria în mijlocul pandemiei.
Când totul a fost anulat în rugby m-am întrebat cum pot să ajut, chiar dacă nu am experiență medicală. Am început în urmă cu 8 zile, fără pauză, cu ture de 12-13 ore. Dar atunci când văd camerele pline de pacienți infectați îmi spun că nu pot să fiu obosit. Frica este normală. Dar sunt puține lucruri pe care le poți face în siguranță care le-ar oferi celor din prima linie jumătate de oră sau o oră de odihnă. Pentru ei, o oră e crucială
Cum eu sunt puternic voi continua. Sunt aici și voi rămâne aici. Am mers la Crucea Galbenă care are un serviciu de transport pentru medicamente și mâncare pentru bătrâni. M-am trezit apoi transportând pacienți testați pozitiv de la un spital local către altul. Am ajutat cu targa sau dacă erau pacienți care trebuiau să fie cărați din scaunul cu rotile. Am ținut și oxigenul
Italia are peste 6.000 de persoane decedate, fiind cea mai afectată țară din lume. În ultimele 2 zile a scăzut ritmul infectărilor și al persoanelor decedate iar Mbanda le cere compatrioților să stea în case și să asculte sfaturile Guvernului pentru a stopa răspândirea virusului.
Când vezi privirile oamenilor... chiar dacă nu pot să vorbească ei comunică cu ochii și își spun lucruri pe care nu ți le poți imagini. Aud alarmele, doctori și asistente care aleargă dintr-un salon în altul. Prima persoană pe care am transportat-o mi-a spus că era în spital de 3 ore când persoana din patul de alături a murit. Pe parcursul nopții alte 2 persoane au murit în camera în care stătea. El nu mai văzuse niciodată o persoană murind
Dacă oamenii ar vedea ceea ce văd eu în spitale nu ar mai sta la cozi în fața supermarket-urilor. S-ar gândi de 3-4 ori înainte să își părăsească locuințele, chiar și dacă vor să merge să alerge. Ceea ce văd sunt persoane de toate vârstele ținute în viață de aparate cu oxigen. Doctori și asistente care lucrează încontinuu 20-22 de ore, nu dorm un minut pe parcursul zilei și încearcă să se odihnească în ziua următoare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Rugby
Moment unic: Argentina, prima victorie din istorie în fața Noii Zeelande
27/08/2022 LA 14:54
Rugby
Diagnostic îngrozitor pentru un fost căpitan de rugby al Țării Galilor: "Lumea mea se prăbușește"
17/07/2022 LA 09:44