Rugby
World Cup

Anglia – Noua Zeelandă 19-7 | Englezii au ajuns în finala Cupei Mondiale după un succes istoric

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Anglia - Noua Zeelandă

Credit imagine: Getty Images

DeVlad Dumitrescu
26/10/2019 la 11:08

Anglia s-a calificat în finala Cupei Mondiale de rugby după un meci senzațional făcut la Yokohama care s-a încheiat cu prima înfrângere a Noii Zeelande la un Mondial din ultimii 12 ani.

Elevii lui Eddie Jones au jucat mai bine decât campionii mondiali și i-au luat tare pe neozeelandezi încă de la începutul partidei: Manu Tuilagi a reușit un eseu după doar două minute în urma unui atac în mai multe faze care i-a lăsat pe neozeelandezi fără un răspuns. Englezii s-au mobilizat înainte de acest meci și au transmis un mesaj adverarilor chiar înainte de fluierul de start. În momentul în care All Blacks au început să își facă ritualul obișnuit înainte de meci – haka – englezii s-au poziționat cu doi oameni chiar în jumătatea neozeelandă. Au arătat că nu le e frică și au demonstrat acest lucru și în meci.

După ce eseul lui Sam Underhill a fost anulat din cauza unei obstrucții, George Ford a mărit avantajul transformând o lovitură de pedeapsă chiar înainte de pauză și a adus scorul la 10-0. În prima repriză, Anglia a dominat partida și a avut o posesie de 70%.

World Cup

Țara Galilor - Africa de Sud, a doua semifinală de la Cupa Mondială!

20/10/2019 LA 13:58

În a doua parte, englezii au avut parte de un nou eseu anulat – de această dată Ben Youngs fiind ghinionistul după ce arbitrul a sancționat un înainte. La doar a treia vizită în 22-ul advers, neozeelandezii au reușit și primul eseu. Exista speranță așadar pentru triplii campioni mondiali, însă englezii au revenit și și-au menținut calmul.

Ford a transformat încă două lovituri de pedeapsă și a dus scorul la 19-7. Așa a rămas până la final iar Anglia s-a calificat în finala Cupei Mondiale. Noua Zeelandă a ratat șansa să devină prima națională care câștigă turneul de trei ori consecutiv.

World Cup

Cupa Mondială de Rugby | Cum arată programul sferturilor de finală

14/10/2019 LA 11:58
World Cup

Japonia – Scoția 28-21 | Japonezii au făcut istorie și s-au calificat pentru prima oară în sferturi

13/10/2019 LA 14:14
Subiecte asemănătoare
RugbyWorld Cup
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe