Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

cupa mondială rugby țara galilor învinge australia

Vlad Dumitrescu

Actualizat 07/10/2019 la 16:29 GMT+3

Țara Galilor a rezistat în fața revenirii Australiei iar Georgia a învins fără probleme Uruguay în a opta zi de turneu din Japonia.

Australia vs Wales - Rugby World Cup 2019

Credit imagine: Getty Images

Georgia – Uruguay 33-7: Georgia revine cu o victorie fermă după înfrângerea în fața Țării Galilor

Georgia și-a revenit după înfrângerea din primul meci împotriva Țării Galilor și a învins confortabil cu 33 la 7 pe Uruguay într-un meci disputat pe stadionul Kumagaya Rugby. Forța fizică superioară a georgienilor le-a adus o victorie cu punct bonus și cinci eseuri reușite.
Mai mult, Facundo Gattas de la Uruguay a fost eliminat spre sfârșitul meciului pentru un tackle mult prea înalt. Nu le-a trebuit mult celor din Georgia să deschidă scorul iar primul eseu a venit în minutul nouă prin Todua. Dacă la pauză scorul a fost cât de cât strâns – 12-7 – în a doua jumătate cei din Uruguay nu au mai reușit niciun punct. Georgia, de cealaltă parte, a obținut încă 21.

Țara Galilor – Australia 29-25: Galezii rezistă în fața asaltului australian și obțin o victorie memorabilă

Țara Galilor a ales calea cea grea pentru a învinge Australia. După ce au avut un avantaj de 18 puncte la începutul reprizei secunde, galezii au trebuit să reziste în fața unor atacuri în valuri ale australienilor pentru a se agăța de una dintre cele mai importante victorii din istoria recentă a rugby-ului galez.
Această victorie memorabilă înseamnă că Țară Galilor ar putea termina pe primul loc grupa D și s-ar putea întâlni cu Franța sau Argentina în sferturi. De cealaltă parte, Australia ar ptuea da de Anglia. Echipa lui Warren Gatland a fost propulsată spre victorie de eseurile reușite de Hadleigh Parkes și Gareth Davies dar și de Rhys Patchell, care i-a luat locul accidentatului Dan Biggar și a reușit să aducă 14 puncte pentru galezi. O partidă care va rămâne în inimile galezilor pentru mult timp, cu siguranță.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo