Eurosport

Scoția – Rusia 61-0 | Este cea mai mare victorie a scoțienilor din ultimii 15 ani

Scoția – Rusia 61-0 | Este cea mai mare victorie a scoțienilor din ultimii 15 ani

09/10/2019 la 15:20Actualizare 09/10/2019 la 15:29

Scoția a învins Rusia cu 61-0 la Cupa Mondială de rugby din Japonia și a obținut punctul bonus de care avea nevoie pentru a-și păstra șansele la calificare.

Scoția are 10 puncte, cu un punct mai puțin decât Irlanda și patru în spatele Japoniei, pe care scoțienii trebuie să o învingă la Yokohama duminică. Victoria va trebui să fie una fermă pentru că dacă Japonia va obține un punct bonus pentru o înfrângere la mai puțin de șapte puncte, Scoția va avea și ea nevoie de unul pentru numărul de eseuri.

Există însă semne de întrebare privind această partidă pentru că super-taifunul Hagibis urmează să ajungă la Tokyo în acest weekend. World Rugby nu a anunțat încă niciun plan în acest sens.

Rusia a părut o echipă obosită în acest meci iar după doar 10 minute rușii păreau deja să își piardă de ritm: Adam Hastings a trecut de întreg mijlocul rușilor fără probleme și a reușit primul eseu. Nu s-a oprit aici: în a doua repriză a aruncat balonul în față pentru ca tot el să îl prindă și să treacă de linia de fund a rușilor.

Restul meciului s-a jucat în aceeași direcție iar Scoția are acum 192 de minute la activi fără ca adversarii să reușească un singur punct, un record la Cupa Mondială.