Getty Images

Țara Galilor - Africa de Sud, a doua semifinală de la Cupa Mondială!

Țara Galilor - Africa de Sud, a doua semifinală de la Cupa Mondială!

20/10/2019 la 15:58Actualizare 21/10/2019 la 17:34

Țara Galilor a câștigat pe muchie de cuțit sfertul de finală contra Franței (20-19) și s-a calificat pentru a treia oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale."Springbok" și-a păstrat statutul de mare favorită împotriva țării gazdă, Japonia și a câștigat la o diferență de 23 de puncte.

Țara Galilor - Franța 20-19

Naționala Franței a început foarte tare partida de la Oita, iar după numai zece minute conducea cu 12-0. Vahaamahina și Ollivon au reușit două eseuri, iar Ntamack a mai adus două puncte cu o transformare. Galezii au redus din diferență după eseul lui Wainwright și transformarea lui Biggar (min 14). Vakatawa a ieșit la rampă în minutul 32 cu un eseu pentru "Cocoși".

Franța n-a mai contat în a doua repriză, mai ales după eliminarea lui Vahaamahina, care a lovit dur un adversar cu cotul în față. Moriarty cu un eseu și Biggar cu o transformare și o lovitură de pedeapsă au adus victoria Țării Galilor. Ultima confruntare dintre cele două naționale la Cupa Mondială a avut loc în 2009, când Franța se impunea cu 9-8 și mergea în finală.

Japonia - Africa de Sud 3-26

Mapimpi și De Klerk au fost oamenii cu eseurile din naționala Africii de Sud. Holland a reușit patru transformări și a pus umărul la calificarea țării sale în semifinale, după ce la ultima ediție aceasta s-a oprit în faza "sferturilor". Japonia a părăsit Cupa Mondială după ce a obținut victorii pe linie în grupă. Singurele puncte din sfertul de finală cu Africa de Sud au fost reușite de Tamura, după o lovitură de pedeapsă.