Eurosport

Țara Galilor – Fiji 29 – 17 | Galezii vor termina primii în grupă și au evitat Noua Zeelandă

Țara Galilor – Fiji 29 – 17 | Galezii vor termina primii în grupă și au evitat Noua Zeelandă

09/10/2019 la 15:52Actualizare 09/10/2019 la 16:02

Țara Galilor a învins Fiji cu 29 la 17 și și-a asigurat astfel primul loc în grupă în fața Australiei, care se află pe locul doi la trei puncte distanță cu doar un meci rămas.

Galezii vor evita în drumul spre finală Noua Zeelandă însă după un început bun de turneu, au avut parte de o partidă dificilă cu o echipă din Fiji care le-a pus mari probleme până în minutul 60.

Țara Galilor, care va întâlni duminică Uruguay în ultimul meci, a avut o pauză de 10 zile iar la începutul partidei galezii păreau să fie tot în vacanță: după nouă minute Fiji avea un avans de 10 puncte.

Cei din Fiji au avut spații pe care să iasă pe contraatac iar apărarea avansată a pus mari probleme galezilor, care nu au reacționat și s-au văzut pentru prima oară conduși la acest turneu.

În repriza a doua însă Fiji a cedat și a reușit un singur eseu. Drept urmare, galezii au obținut și punctul bonus pe finalul partidei după eseul reușit de Liam Williams. S-au accidentat însă atât Williams cât și Jonathan Davies, la genunchi.