Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Țara Galilor – Uruguay 35-13 | Galezii vor întâlni Franța în sferturile de finală

Vlad Dumitrescu

Actualizat 13/10/2019 la 14:33 GMT+3

Țara Galilor va întâlni Franța în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de rugby după ce rezervele galezilor au învins cu dificultate Uruguay în ultima partidă din faza grupelor pentru ambele echipe.

Wales' winger George North (R) celebrates after scoring a try during the Six Nations rugby union tournament match between France and Wales at the stade de Franc

Credit imagine: Getty Images

Nicky Smith, Josh Adams, Tomos Williams și Gareth Davies au înscris pentru Țara Galilor, care a primit și un eseu de penalizare, pentru a încheia faza grupelor cu un palmares perfect pentru prima oară din 1987. Totuși, deși antrenorul Warren Gatland a declarat că există șansa ca noi jucători să își facă locul în primul ”15” în meciul cu Franța, cei care au fost pe teren cu Uruguay nu au profitat de ocazie.
Gatland a făcut 13 schimbări față de echipa care a învins cu Fiji și doar Adams și Hadleigh Parkes și-au păstrat locurile. Doar Justin Tipuric și Aaron Wainwright și-ar putea păstra locurile împotriva Franței. Parkes însă nu a avut cea mai bună partidă iar Gatland ar putea căuta alte soluții pentru sferturile de finală.
Drept urmare, Țara Galilor a condus doar cu 7-6 după o primă repriză plină de erori de gestionare a balonului, singurul eseu fiind înscris de Nicky Smith. În a doua repriză galezii au reușit să controleze însă partida iar această victorie îi califică în sferturile de finală după victorii pe linie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo