Eurosport a încheiat un acord cu Play Magnus Group pentru drepturile de televizare paneuropene și asiatice ale Champions Chess Tour, primul circuit profesionist de șah online, pentru sezonul 2021. Șahul își revendică astfel locul printre alte evenimente sportive premium oferite pe platformele Eurosport pentru telespectatori din peste 60 de piețe din Europa și Asia, contribuind astfel la extinderea mediatizării "sportului minții" la nivel global.
Acordul prevede transmisiuni în direct a rundelor eliminatorii din cadrul Champions Chess Tour, dar și analize, cu comentariu în limba engleză, germană, franceză și spaniolă pe platformele digitale, inclusiv prin aplicația Eurosport (Europa), Dplay (Finlanda) și Discovery Plus (India). Momentele importante ale meciurilor din fiecare turneu din sezonul 2021 vor fi difuzate și pe Eurosport 1, Eurosport Asia și Eurosport India în prime-time, dar și în reluare, a doua zi.
În plus, Eurosport va asigura conținut editorial și pe rețelele de socializare care vin să ofere o prezentare detaliată a regulilor acestui sport, pentru a-i ajuta pe fani să înțeleagă mai bine secretele acestui sport aflat în expansiune.
Şah
Magnus Carlsen a cucerit pentru a cincea oară titlul de campion mondial la șah
10/12/2021 LA 18:01
Trojan Paillot, VP Rights Acquisitions and Distribution la Eurosport, a declarat: "Șahul are un mare potențial de a atrage un public fidel, global, iar Eurosport are o experiență dovedită în capacitatea sa de a crește gradul de conștientizare al unui sport și de a stabili o platformă solidă pentru deținătorii drepturilor de a-și lărgi audiența și a pătrunde pe noi piețe. Play Magnus Group este recunoscut pentru contribuția adusă la inovarea și modernizarea unui sport practicat de peste 650 de milioane de oameni la nivel global."
Andreas Thome, CEO al Grupului Magnus, a declarat: "Suntem fericiți și mândri pentru această colaborare importantă. Prin parteneriatul cu o platformă de sport precum Eurosport, suntem capabili să ducem divertismentul șahului către un public cu totul nou și să ne sporim acoperirea la nivel global. În locul unei vânzări clasice a drepturilor tv, am decis să ne concentrăm pe colaborarea strânsă cu Eurosport pentru a dezvolta șahul. În această etapă, asigurarea unei distribuții largi este esențială pentru atragerea partenerilor comerciali și consolidarea valorii drepturilor de difuzare a șahului în timp."
 • Play Magnus Group a anunțat pe 15 octombrie 2020 că NRK și TV 2 au achiziționat împreună drepturile de difuzare pentru The Champions Chess Tour din Norvegia.

Eurosport vă dă întâlnire cu primul circuit profesionist de șah, începând cu 22 noiembrie

Champions Chess Tour a fost gândit ca răspuns la epidemia de Covid-19 din primăvara anului 2020, când toate turneele fizice de șah au fost anulate. Primul sezon, care s-a numit Magnus Carlsen Chess Tour, a fost primul circuit profesionist de șah online și s-a dovedit a fi un mare succes, cu peste 17 milioane de spectatori unici. Circuitul a inclus cinci turnee și a reunit la start 25 dintre cei mai buni jucători din lume.
În sezonul 2021 al Champions Chess Tour, care se desfășoară din noiembrie 2020 până în septembrie 2021, Magnus Carlsen și jucătorii de top din lume vor concura în peste zece turnee pentru premii totale în valoare de 1,5 milioane de dolari. Circuitul propune șah rapid, palpitant, toate meciurile fiind jucate pe www.chess24.com. Începând cu 22 noiembrie, fanii vor avea acces la expertiza celor mai buni comentatori din lume, oportunități de a interacționa cu jucătorii și o producție de difuzare modernă care evidențiază entuziasmul și emoțiile șahului.

Programul Champions Chess Tour:

 • 22-30 noiembrie: Regular (premiu 100.000 dolari)
 • 26 decembrie - 3 ianuarie: Major (premiu 200.000 dolari)
 • 6-14 februarie: Regular (premiu 100.000 dolari)
 • 13-21 martie: Major (premiu 200.000 dolari)
 • 24 aprilie - 2 mai: Regular (premiu 100.000 dolari)
 • 22-30 mai: Regular (premiu 100.000 dolari)
 • 26 iunie - 4 iulie: Major (premiu 200.000 dolari)
 • 31 iulie - 8 august: Regular (premiu 100.000 dolari)
 • 28 august - 5 septembrie: Regular (premiu 100.000 dolari)
 • 25 septembrie - 3 octombrie: Finală (premiu 300.000 dolari)