În urmă cu 12 ani, Nodar Kumaritashvili a murit într-un accident suferit la antrenamentul care a avut loc cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver, ratând astfel șansa de a deveni primul sănier georgian din istoria competiției.
Vărul său i-a îndeplinit visul la ediția din această iarnă, la Beijing 2022. Saba Kumaritashvili a concurat sâmbătă în calificările probei de sanie.
În 2010, Saba avea doar 9 ani atunci când vărul său a decedat. Acum are aceeași vârstă pe care o avea Nodar când sania lui s-a răsturnat, iar el s-a izbit de un stâlp, fiind aruncat în aer peste un zid de beton.
Beijing 2022
Imagini de colecție cu echipa României la sanie, clasată pe locul 9. "Pasiunea i-a unit"
11/02/2022 LA 04:39
Saba Kumaritashvili a participat la primele două runde ale concursului de la Beijing, clasându-se în acest moment pe locul 31. Sănierul britanic Rupert Staudinger a spus: "Sper că se va descurca bine, că îi va oferi Georgiei un rezultat bun și că îi va aduce un omagiu lui Nodar."
Citește și:
Acest sport are tradiție în familia Kumaritashvili, bunicul lui Saba, care îi este antrenor, fiind unul dintre cei care au supravegheat construirea primei piste de antrenament în Georgia.
"Întreaga familie Kumaritashvili a fost întotdeauna și este încă foarte pasionată de sanie. Personal, n-am auzit niciun cuvânt de la oricine din familia Kumaritashvili cum că ar fi terminat-o cu acest sport, că nu vor să mai participe la competiții. Cred că asta spune multe despre ei", a declarat recent directorul Federației Internaționale de Sanie, Christoph Schweiger.
Competiția de sanie de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, la care participă și românul Valentin Crețu, continuă astăzi, de la ora 13:25.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Ștafeta Germaniei a câștigat medalia de aur la sanie
10/02/2022 LA 15:04
Beijing 2022
Ștafeta României de sanie, prestație onorabilă la JO! E cel mai bun rezultat de până acum la Beijing
10/02/2022 LA 14:37