Etapele de la Engelberg au fost ultimele înainte de Turneul Celor Patru Trambuline, iar norvegianul Fannemel și cel mai în formă sportiv german, Freitag, au obținut victoriile pe tărâmul elvețian. Urmează o scurtă pauză înaintea evenimentului major al fiecărui sezon al Cupei Mondiale.
Freitag poate fi considerat vedeta acestor prime șapte etape de Cupă Mondială, el înregistrând a treia reușită din actualul sezon, după ce a mai câștigat la Titisee-Neustadt și la Nizhny Tagil. Astfel, germanul pornește cu siguranță ca mare favorit în turneul de la cumpăna dintre ani.
Tot în acest weekend de la Engelberg, Stefan Kraft și Kamil Stoch au avut evoluții care amintesc de forma de anul trecut a celor doi săritori, Stoch fiind câștigătorul ultimei ediții a Turneului Celor Patru Trambuline. Locurile doi și trei obținute de polonez și clasarea pe locul trei al podiumului în ultima etapă a lui Kraft promit un spectacol deplin în celebrul turneu care se desfășoară în perioada Anului Nou.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Lotul olimpic de sărituri al României a rămas fără antrenori chiar înainte de plecare
IERI LA 18:00
În clasamentul general al Cupei Mondiale Freitag conduce cu 550 de puncte, urmat de un alt săritor german, Andreas Wellinger și de Daniel-Andre Tande. Norvegianul a reușit să adune puncte și în etapele de la Engelberg, și poate spera la evoluții bune în cadrul turneului programat la sfârșit de an.
Favoritul local, Simon Amman a fost aproape să prindă top 10, însă chiar Tande a fost cel care s-a clasat înaintea veteranului elvețian. Halvor Egner Granerud și Johan Andre Forfang au obținut și ei alături de Fannemel rezultate bune pentru Norvegia.
Spectacolul din lumea icarilor moderni va continua la Eurosport odată cu startul Turneului celor Patru Trambuline, care începe pe 29 decembrie.
Beijing 2022
Sorin Mitrofan a tras lozul câștigător. A prins Jocurile Olimpice pe ultima sută de metri
24/01/2022 LA 22:01
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13