Cupa Mondială la sărituri cu schiurile pleacă de la finalul acestei săptămâni într-o nouă poveste fascinantă. Linia de start a fost programată la Nizhny Tagil (Rusia), o surpriză pentru cea mai mare parte a lumii săritorilor cu schiurile.
Sandro Pertile, directorul Cupei Mondiale, a explicat într-un interviu acordat pentru Eurosport de unde a venit ideea de a începe competiția din Rusia și la ce ne putem aștepta pe parcursul sezonului.

Start la Nizhny Tagil, după 4 ani în care debutul a fost la Wisla

Beijing 2022
VIDEO | Friends&Family. Momente emoționante la revenirea acasă a săritorilor români
15/02/2022 LA 10:19
În ultimii 4 ani, startul întrecerii s-a dat în Polonia, la Wisla, într-un centru foarte puternic al săriturilor cu schiurile. Această disciplină a devenituna de referință în Polonia, fiind printre cele mai populare, imediat după fotbal.
"Despre această posibilitate vorbim de ceva vreme. Știm că începerile de la Wisla, la mijlocul lunii noiembrie, au fost întotdeauna o provocare. Dar adevăratul sezon de iarnă nu a început cu adevărat în Europa Centrală. Aici, la Nizhny Tagil, sunt condiții mai bune pentru startul Cupei Mondiale. Este foarte important pentru sportivi ca prima competiție să se desfășoare în condiții potrivite", a declarat Pertile.
Calendarul sezonului 2021/2022 cuprinde 28 de probe individuale, 5 pe echipe și 2 mixte. Iar săritorii nu vor concura doar în Europa, ci vor reveni și în Japonia, la Sapporo. În plus, concurenții vor lua startul și în Beijing, unde în februarie se vor desfășura Jocurile Olimpice de iarnă. Numeroasele deplasări într-un program încărcat reprezintă o provocare uriașă pentru organizatori și participanți, dar Pertile este încrezător că sezonul se va desfășura fără obstacole majore.
"Odată cu creșterea infecțiilor de coronavirus, ne așteptăm la un sezon similar cu cel precedent. Trebuie să fim foarte atenți când călătorim în jurul lumii. Cu toate acestea, sunt convins că vom reuși să parcurgem tot sezonul. Cred că programul este foarte interesant anul acesta. Au fost câteva modificări minore, dar acestea aduc valoare fanilor", a adăugat oficialul Federației Internaționale de Schi.

Andrei Feldorean și Andrei Cacina sunt pe lista de start

Sapporo va fi cea mai mare provocare a sezonului Cupei Mondiale, din punct de vedere logistic. "Trebuie să mergem acolo imediat după competiția de la Zakopane. La fața locului ne așteaptă o carantină, iar organizatorul va acoperi toate costurile suplimentare aferente acesteia. Dar este extrem de important pentru noi să revenim în Japonia. Aceasta este una dintre cele mai importante piețe pentru noi și ne dorim ca sportul nostru să devină din ce în ce mai popular la nivel internațional", a declarat Sandro Pertile.
La prima etapă de Cupă Mondială de la Nizhny Tagil sunt prezenți și doi reprezentanți ai României, Andrei Feldorean și Andrei Cacina, sportivi care speră că vor fi prezenți și la Jocurile Olimpice Beijing 2022.Primele două etape sunt programate sâmbătă și duminică. Întrecerile pot fi urmărite pe programele Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Beijing 2022
Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing
14/02/2022 LA 17:05
Beijing 2022
Florin Spulber a comentat cel mai controversat subiect de la sărituri: "Nu m-au surprins"
12/02/2022 LA 13:54