Gregor Schlierenzauer (31 ani) a surprins la finalul lunii septembrie, prin faptul că și-a anunțat retragerea din activitate chiar înaintea unui sezon foarte important, în care sunt incluse și Jocurile Olimpice Beijing 2022. "Vulturul" austriac deține recordul all-time în Cupa Mondială la sărituri cu schiurile după numărul de victorii de etapă – 53.
Într-un interviu acordat pentru Kronen Zeitung, Schlierenzauer a spus că decizia a fost luată încă din luna iulie.

Gregor Schlierenzauer a ajuns să prefere... vara!

Beijing 2022
VIDEO | Friends&Family. Momente emoționante la revenirea acasă a săritorilor români
15/02/2022 LA 10:19
În munții tiroliezi a căzut deja primă zăpadă, dar Gregor susține că nu mai are niciun chef să se urce pe o trambulină și să se pregătească pentru startul unui nou sezon. "Este mai bine așa. Decizia de a renunța este corectă. Chiar îmi dau seama că prefer vara", a relatat austriacul.
https://i.eurosport.com/2019/02/18/2525954.jpg
El a decis să se retragă după nu mai puțin de 15 sezoane în Cupa Mondială la sărituri cu schiurile. "Am simțit că nu mai pot pune toată pasiunea în asta. Dar în mod deliberat, mi-am luat mai mult timp. Termenul meu limită era începutul lunii septembrie. Atunci încă era posibil să mai sar în această iarnă", și-a motivat retragerea Gregor.
Schlierenzauer nu a mai câștigat o etapă în Cupa Mondială de aproximativ 7 ani. În 2016, el a suferit un accident în Canada, motiv pentru care a stat pe margine o bună bucată de vreme. A revenit în circuitul internațional în 2017, dar fără să mai prindă Top 3. De ce nu a reușit să mai construiască pe vechile succese?
"În cele din urmă, am eșuat din cauza sistemului care m-a făcut să reușesc în trecut. Dar văd pozitiv tot ceea ce s-a întâmplat în cele 6 sezoane fără victorie. Au fost de fapt cei mai tari ani, pentru ca a trebuit sa muncesc din greu pentru mine. Până la urmă, nu contează că nu a mai fost niciun punct culminant în ceea ce privește succesul. Pentru mine este o poveste completă", a răspuns "vulturul" austriac.
Mulți se întreabă acum ce planuri de viitor are Gregor Schlierenzauer. Nu va fi o carieră tot în sărituri cu schiurile! "Anul trecut am început pregătirea ca agent imobiliar. Îmi urmez pasiunea de a proiecta apartamente și case. Vreau să prind un punct de sprijin în acest domeniu", a dezvăluit austriacul. El nu a exclus totuși de a reveni la un moment dat în lumea săriturilor: "Dacă Austria are nevoie de mine, aș fi gata să fac ceva. Dar nu mă văd ca antrenor, ci mai mult într-un rol de consilier".

Gregor Schlierenzauer: "Am realizat mai mult decât am visat când eram copil"

Gregor deține în palmares patru medalii olimpice, dintre care una este de aur cu echipa. Nu a câștigat încă la individual și probabil acesta reprezintă practic singurul minus al unei cariere de excepție. Sportivul nu are însă regrete: "Am realizat mai mult decât am visat când eram copil. Participarea la un eveniment de sărituri cu schiurile în Austria mi-a făcut mereu pielea de găină".
https://i.eurosport.com/2015/12/30/1759618.jpg
Gregor Schlierenzauer este socotit unul dintre cei mai mari săritori din toate timpurile.
Pe lângă numărul de victorii în Cupa Mondială și medaliile olimpice, el a mai urcat de 12 ori pe podiumul Campionatelor Mondiale. Pe 3 decembrie 2006, la doar 16 ani, austriacul obținea prima sa victorie în Cupa Mondială. La aproape o lună distanță, el a câștigat și etapa de la Oberstdorf din cadrul Turneului "Celor Patru Trambuline". A câștigat de două ori titlul în Cupa Mondială, dar și de două ori celebrul Four Hills.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Beijing 2022
Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing
14/02/2022 LA 17:05
Beijing 2022
Florin Spulber a comentat cel mai controversat subiect de la sărituri: "Nu m-au surprins"
12/02/2022 LA 13:54