Slovenia a cucerit medalia de aur la sărituri cu schiurile, în proba pe echipe mixte, în timp ce reprezentanții Comitetului Olimpic Rus și ai Canadei au obținut medaliile de argint, respectiv bronz. Cu toate acestea, cel mai discutat aspect al concursului a fost legat de multiplele descalificări din cauza echipamentului cu care s-a participat.
Japonia, Austria și Norvegia au avut săritoare descalificate în finală, după ce organizatorii au constatat că există probleme în ceea ce privește echipamentul, în timp ce Germania, de patru ori campioană mondială la echipe mixte, a ratat finala, după ce medaliata cu argint la individual, Katharina Althaus, a fost descalificată din același motiv. Echipa Germaniei a confirmat, după descalificare, că sportivii au participat cu aceleași costume din competițiile precedente!

Au fost foarte multe discuții după competiția mixtă

Beijing 2022
VIDEO | Friends&Family. Momente emoționante la revenirea acasă a săritorilor români
15/02/2022 LA 10:19
Federația Internațională de Schi (FIS) analizează acum posibilitatea de a face modificări la regulamente conform Asociației Germane de Schi. Horst Hüttel, directorul sportiv al Federației Germane de Schi, a declarat postului de televiziune german ARD: ”Au fost foarte multe discuții după competiția mixtă. S-a convenit că întregul proces să fie schimbat. Întreaga inspecție a salopetelor va avea loc înainte de săritură. În acest fel, nimeni nu va fi descalificat după săritură!”, a declarat oficialul german.
LACRIMI LA BEIJING, DUPĂ HAOSUL DE LA SĂRITURI CU SCHIURILE: "E O ZI TRISTĂ PENTRU SPORTUL NOSTRU"
”Cred că aceasta va fi o abordare interesantă atât pentru săritori, cât și pentru spectatori.Cu siguranță vor fi una sau două schimbări înainte de sezonul viitor”, a spus Hüttel optimist.
Și directorul sportiv norvegian Clas Brede Bråthen a confirmat discuțiile ”A fost un dialog foarte bun. Sunt destul de sigur că se va schimba regulamentul și va deveni mult mai previzibil și mai transparent atât pentru sportivi, cât și pentru marea audiență TV”.
Beijing 2022
Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing
14/02/2022 LA 17:05
Beijing 2022
Florin Spulber a comentat cel mai controversat subiect de la sărituri: "Nu m-au surprins"
12/02/2022 LA 13:54