Delegația Germaniei s-a împărțit în două înainte de plecarea spre China, o bună parte din sportivi mergând la Seefeld, în Austria, pentru a pregăti cât mai bine competiția de la Beijing.
Din câte se pare, cei care au ales Austria drept cartier general ar fi luat de acolo virusul, astfel că la sosirea în China au existat mai multe cazuri pozitive. Doi dintre nemți cu coronavirus urmau să lupte pentru medalii la combinata nordică, Eric Frenzel și Terence Weber, anunță eurosport.de. Primul e triplu campion olimpic, în timp ce al doilea e vicecampion mondial cu echipa, în 2021.
CITEȘTE ȘI:
Beijing 2022
VIDEO | Friends&Family. Momente emoționante la revenirea acasă a săritorilor români
15/02/2022 LA 10:19
PROGRAMUL JOCURILOR OLIMPICE DE IARNĂ BEIJING 2022. TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE JO 2022

Jarl Magnus Riiber e și el pozitiv. Critici pentru organizatori

Norvegianul Jarl Magnus Riiber, cvatruplu campion mondial și câștigător al Cupei Mondiale de combinată nordică în ultimii 3 ani, a dat și el un test pozitiv de COVID-19 și a comentat pentru sursa citată situația sportivilor.
"Este destul de rău că cei mai buni sportivi din sportul nostru au în acest moment coronavirus. Este posibil ca la Seefeld să fi contactat virusul. Este o situație fără speranță", a spus Riiber vineri.
Totodată, nordicul a criticat organizatorii pentru că nu au reacţionat în timp util: "Din moment ce au fost atât de multe infecţii înainte de startul competiției, ar fi trebuit să mute probele la sfârşitul Jocurilor, astfel încât cei mai buni sportivi să poate fi la start. Doare că Jocurile Olimpice au loc acum".
Pe lângă el, Frenzel și Weber, estonianul Kristjan Ilves, care a urcat deja pe podium de două ori în acest sezon, va lipsi și el de la primele competiții de la Beijing din cauza unui test pozitiv.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Beijing 2022
Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing
14/02/2022 LA 17:05
Beijing 2022
Florin Spulber a comentat cel mai controversat subiect de la sărituri: "Nu m-au surprins"
12/02/2022 LA 13:54