Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revanșa lui Halvor Egner Granerud! Norvegianul a câștigat a doua etapă de Cupă Mondială la Nizhny Tagil

Andrei Nicolae

Publicat 21/11/2021 la 18:58 GMT+2

Halvor Egner Granerud a terminat pe locul 3 în prima etapă de Cupă Mondială a sezonului la sărituri cu schiurile, dar a câștigat cu un avans considerabil în ziua următoare la Niznhy Tagil (Rusia).

Halvor Agner Granerud

Credit imagine: Getty Images

A doua etapă de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile, desfășurată duminică la Niznhy Tagil (Rusia), pe o trambulină K120, a oferit o surpriză uriașă încă din prima manșă. Kamil Stoch (Polonia), unul dintre marii favoriți la câștigarea Globului de Cristal, a sărit doar 112 metri, iar cu un total de 90.1 puncte s-a clasat doar pe locul 33. Astfel, a ratat prezența în manșa finală și implicit lupta pentru victorie.
Stoch are deja un handicap major în ierarhia Cupei Mondiale, pentru că principalii rivali, Halvor Egner Granerud (Norvegia) și Karl Geiger au punctat puternic. Cei doi săritori au fost pe podium în ambele zile de concurs.

Halvor Egner Granerud a câștigat cu un avans considerabil

În prima zi, germanul a realizat cea mai lungă săritură din concurs și a câștigat bătălia cu Kobayashi și Granerud.
Duminică a venit rândul norvegianului să facă "legea". Încă după prima manșă a luat un avans consistent, după ce a zburat 134,5 metri și a totalizat 112.5 puncte. După prima săritură i-a depășit pe Jan Hoerl – 117 puncte și Karl Geiger – 116.1 puncte.
În manșa secundă, profitând și de ratarea austriacului Hoerl, Geirger a mai urcat un loc. Granerud a fost mult prea puternic azi. Deși a sărit doar 122 metri la a doua săritură, a fost suficient pentru a-și trece în cont prima victorie a sezonului. Deținătorul Globului de Cristal a adunat 235.3 puncte la total, cu aproape 9 puncte mai mult decât Geiger.
Pe locul 3 s-a clasat Stefan Kraft, austriacul care a ratat calificarea în prima etapă.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo