Noriaki Kasai a ajuns la 49 de ani, legendarul săritor cu schiurile din Japonia a anunțat de curând că nu intenționează să se retragă. Mai mult, acesta a afirmat că vrea să participe inclisiv la Jocurile Olimpice din 2030, dar șansele sale de a-și îndeplini visul sunt reduse.
Kasai nu a fost selectat în echipa Japoniei pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, care vor începe pe 4 februarie. Ruoyu Kobayashi va fi liderul echipei din Țara Soarelui Răsare la competiția din China. Alături de câștigătorul recent al Turneului Celor 4 Trambuline au mai fost selectați fratele acestuia, Junchiro Kobayashi, Yukiya Sato, Naoki Nakamura și Daiki. Ito.
Ryoyu Kobayashi este printre marii favoriți la medaliile de aur în probele individuale, forma sa din acest sezon fiind una de invidiat. Japonia așteaptă de 24 de ani un aur olimpic la sărituri cu schiurile, ultimul sportiv care a obținut această performanță fiind Kazuyoshi Funaki, în fața propriilor fani, la Nagano, în 1998.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Citește și:

Noriaki Kasai, lăsat în afara lotului Japoniei pentru Jocurile Olimpice de la Beijing

Noriaki Kasai a concurat la toate edițiile Jocurilor Olimpice de iarnă începând cu Albertville (1992). Niponul are în palmares un argint la individual, la Soci (2018), când a pierdut aurul în fața polonezului Kamil Stoch pentru numai 1,7 puncte. De asemenea, Kasai a făcut parte din echipele Japoniei care au cucerit bronzul la întrecerea de acum 4 ani, dar și din cea care a luat argintul la Lillehammer, în 1994.
Ultima participare a lui Noriaki Kasai la o etapă de Cupa Mondială datează din februarie 2020, la Sapporo. Ulterior, sportivul a încercat să revină într-o formă bună, care să-i permită să participe cu succes la Jocurile Olimpice din acest an, dar lucrurile nu au evoluat în direcția dorită de acesta, astfel că neselectarea sa este o decizie logică a antrenorilor.
Kasai are la activ 8 prezențe la competiția supremă din sporturile de iarnă, dar recordul său ar putea fi egalat în acest an de patinătoarea germană Claudia Pechstein, anunță eurosport.pl.
Jocurile Olimpice de la Beijing vor avea loc în perioada 4-20 februarie, iar toate competițiile vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Ultima competiție de sărituri cu schiurile dinaintea Jocurilor Olimpice se va disputa fără fani
24/12/2021 LA 10:08