Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zi memorabilă pentru Andrei Feldorean: s-a calificat pentru prima etapă a Cupei Mondiale!

Andrei Nicolae

Actualizat 19/11/2021 la 20:13 GMT+2

Andrei Feldorean (Dinamo Brașov) va fi în premieră la startul unei etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile, după ce a terminat pe locul 49 în calificările de la Nizhny Tagil (Rusia). Prima etapă este sâmbătă, de la ora 17:00, pe Eurosport4K și Eurosport Player.

Nizhny Tagil

Credit imagine: Getty Images

Sezonul de sărituri cu schiurile a început cum nu se poate mai bine pentru România! Federația Română de Schi și Biatlon a trimis doi sportivi în Rusia, la Nizhny Tagil, la primele două etape de Cupă Mondială ale sezonului, pe Andrei Feldorean și Andrei Cacina.
Iar surpriza plăcută a venit chiar de la primul start. După un rezultat bun în antrenamente, Andrei Feldorean a izbutit al 49-lea rezultat în calificări, cu care a reușit să prindă lista de start de 50 de sportivi în prima etapă de sâmbătă.

Andrei Feldorean l-a lăsat în afara concursului pe Stefan Kraft

În condiții grele de concurs, din cauza vântului, Andrei Feldorean (21 ani) a sărit 103,5 puncte. A avut o corecție de minus 7,2 puncte și a adunat 72,1 puncte. Pentru sportivul legitimat la Dinamo este un start de sezon la superlativ, având în vedere că a obținut calificarea în premieră pe tabloul principal al unei etape de Cupă Mondială.
Andrei Cacina a terminat sesiunea de calificări pe locul 62, după o săritură de 93 de metri, cu care a totalizat 52 de puncte. Au luat startul 72 de sportivi, iar pentru prima etapă s-au calificat 50 de sportivi.
Andrei Feldorean
Performanța lui Andrei Feldorean este cu atât mai importantă, dacă ținem cont de faptul că în urma lui au terminat câțiva sportivi cu mare experiență, în frunte cu Stefan Kraft, dublu câștigător al Cupei Mondiale!
În bătălia greilor, Kamil Stoch a avut cea mai bună evoluție în calificări, cu o săitură de 135 de metri. Cu un total de 128.5 puncte a obținut și premiul de 3.000 de franci elvețieni. Pe podium au mai urcat Anze Lanisek (Slovenia) – 118.1 puncte și Daniel Huber (Austria) – 116.4 puncte. Campionul en-titre Halvor Egner Granerud (Norvegia) a terminat pe locul 24, cu 92.3 puncte.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo