Prima etapă, de la Wisla, a coincis cu prima surpriză a sezonului, dar și prima victorie a niponului Junshiro Kobayashi într-o etapă de Cupă Mondială.
Anul trecut, cel mai lung zbor pe trambulina de la Ruka i-a aparținut germanului Severin Freund, iar podiumul a fost completat de norvegianul Daniel-Andre Tande și austriacul Manuel Fettner. Dintre cei trei, Tande pare să-și mențină forma excelentă arătată în ultimele 3 sezoane de Cupă Mondială, reușind o clasare în top 5 pe trambulina de la Wisla.
Finlanda, țara gazdă în această a doua etapă, nu dispune în prezent de un săritor care poate emite pretenții la o victorie de etapă, Aalto Antti clasându-se abia pe poziția a 28-a în Polonia, în timp ce veteranul Janne Ahonen, supranumit și “Finlandezul zburător”, nu a reușit calificarea în manșa secundă.
Beijing 2022
Daniela Haralambie, ambiții mari pentru Jocurile Olimpice de iarnă: "Îmi doresc să mă autodepășesc"
IERI LA 12:47
Germania încearcă în continuare să ridice nivelul sportivilor săi, iar aici amintim de Richard Freitag – poțizia a 4-a după cele două manșe de la Wisla – și Andreas Wellinger, care a reușit clasarea abia pe poziția a 9-a. Stephan Leyhe, un alt săritor german, a încheiat la Wisla în top 10, la egalitate perfectă cu Dawid Kubacki din Polonia, asta după ce în prima manșă terminase pe locul secund.
Astfel, favoriți la victoria din Finlanda vor fi cu siguranță săritorii aflați în mare formă: Kamil Stoch, Stefan Kraft, Tande, Kobayashi și, de ce nu, Daniel Huber din Austria. Huber a obținut în Polonia locul al 6-lea, cea mai bună clasare din carieră în șase ediții de Cupă Mondială, asta după ce concurase pentru prima dată și în proba pe echipe, unde a terminat pe locul secund, alături de Kraft.
Fii alături de Eurosport pe parcursul weekend-ului pentru a urmări a doua etapă din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Lotul olimpic de sărituri al României a rămas fără antrenori chiar înainte de plecare
25/01/2022 LA 18:00
Beijing 2022
Sorin Mitrofan a tras lozul câștigător. A prins Jocurile Olimpice pe ultima sută de metri
24/01/2022 LA 22:01