După o pauză îndelungată, săritorii cu schiurile revin în acțiune, iar entuziasmul este la cote înalte. Prima gazdă a noului sezon este localitatea poloneză Wisla, acolo unde vor avea loc două etape, una pe echipe și alta individuală.
Competiția va fi, ca de obicei la început, destul de strânsă, însă „suspecții de serviciu” precum Kamil Stoch, Richard Freitag, Andreas Wellinger și Daniel Andre Tande vor avea prima șansă în bătălia pentru marele glob de cristal.
În total vor fi nu mai puțin de 33 de concursuri în Cupa Mondială în 18 localități diferite, iar „cireașa de pe tort” va fi, cu siguranță, Campionatul Mondial de ski nordic de la Seefeld (Austria), în februarie 2019.
Beijing 2022
Daniela Haralambie, ambiții mari pentru Jocurile Olimpice de iarnă: "Îmi doresc să mă autodepășesc"
IERI LA 12:47
Principalul favorit al probei individuale de duminică este Kamil Stoch. Polonezul și-a trecut în palmares iarna trecută al doilea mare glob de cristal consecutiv, reușind totodată să câștige Turneul Celor 4 Trambuline cu patru succese din tot atâtea concursuri, dar și circuitul Raw Air.
Rivalul său principal este Richard Freitag, germanul în vârstă de 27 de ani care a terminat pe locul secund la general în sezonul anterior. De altfel, cei doi au fost cei mai constanți săritori, ducând lupta pentru clasamentul general până spre finalul stagiunii.
Alți sportivi de urmărit mai sunt Daniel Andre Tande, Stefan Kraft, Andreas Wellinger, Johann Andre Forfang, Robert Johansson, Ryoyu Kobayashi, dar și tineri precum Evgeniy Klimov, Daniel Huber, Karl Geiger și Kilian Peier.
În concursul pe echipe, Norvegia este principala favorită, dar în lupta pentru victorie vor fi implicate și naționalele Poloniei, Sloveniei, Germaniei și Austriei.
Programul transmisiunilor:
Vineri, 17 noiembrie – 17:00 – Calificări – Eurosport 1 și Eurosport 1 HD
Sâmbătă, 18 noiembrie – 17:00 – Concurs pe echipe – Eurosport 1 și Eurosport 1 HD
Duminică, 19 noiembrie – 16:00 – Concurs individual – Eurosport 1 și Eurosport 1 HD
Beijing 2022
Beijing 2022 | Lotul olimpic de sărituri al României a rămas fără antrenori chiar înainte de plecare
25/01/2022 LA 18:00
Beijing 2022
Sorin Mitrofan a tras lozul câștigător. A prins Jocurile Olimpice pe ultima sută de metri
24/01/2022 LA 22:01