Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii săriturilor cu schiurile. În acest weekend se dă startul primei etape din Cupa Mondială, programată la Wisla, în Polonia.

Sezonul precedent al Cupei Mondiale a fost dominat de sportivul din Austria, Stefan Kraft, care a reușit să adune cele mai multe victorii de etapă și să devină campion în fața polonezului Stoch și a norvegianului Tande, clasat pe locul a 3-lea.
Kraft a început sezonul mai lent, prima victorie obținând-o în cadrul Turneului celor Patru Trambuline, la Oberstdorf, însă după acea victorie parcursul acestuia a fost unul excelent și cu siguranță trebuie să fie unul dintre candidații serioși la victorie și în 2017/2018.
Față de săritorul din Austria, Kamil Stoch din Polonia a reușit să câștige Turneul celor Patru Trambuline, asta după ce începutul sezonului l-a găsit pe locurile 26 și 22 în etapele din Finlanda de la Ruka și Kuusamo. Stoch a fost cel care a animat întrecerea din finalul sezonului de iarnă, având sărituri excepționale la Wisla și Zakopane, dar care n-au fost îndeajuns pentru a ține pasul cu Kraft.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Un alt favorit în noul sezon este cel mai în formă sportiv al Norvegiei, Daniel Andre-Tande, în vârstă de 23 de ani, care în ultimele trei sezoane de iarnă a avut o ascensiune absolut remarcabilă. Aproape să câștige turneul de la cumpăna dintre ani, Tande arată un potențial imens în această disciplină și va fi mai mult ca sigur printre pretendenții la ocuparea podiumului.
Germania a fost de-alungul anilor țara care a dat sportivi ca Martin Schmitt sau Sven Hannawald, iar anul acesta se va baza pe Andreas Wellinger – locul 4 în clasamentul final de anul trecut. Wellinger, alături de Markus Eisenbichler, sunt propunerile nemților pentru noul sezon și probabil cei mai capabili din echipă în a-i opri pe vecinii austrieci.

Nu în ultimul rând, frații sloveni Domen și Peter Prevc au șansele lor în noul sezon de Cupă Mondială. Peter a câștigat ediția din 2015/16, când a reușit clasarea pe locul întâi la o distanță de aproape 1000 de puncte față de locul al 2-lea, ocupat de Severin Freund.
Fratele mai mic al lui Peter, Domen Prevc, a fost una dintre surprizele iernii trecute, încheind pe locul al 6-lea după ce a adunat victorii în debutul stagiunii la Ruka, Klingenthal, Lillehammer sau Engelberg. Șaisprezece ani este vârsta lui Domen, iar în prezent pare unul dintre tinerii care pot ocupa cu ușurință un top 5 la final.
Din punct de vedere al absențelor din această primă etapă la Wisla, îl amintim pe Gregor Schlierenzauer, accidentat chiar înainte de startul sezonului. „Schlieri” s-a accidentat la genunchi în cadrul unei sesiuni de antrenamente din Austria, iar data la care este așteptat să revină este momentan incertă.
Fii alături de Eurosport în noul sezon al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile și află cine va domina anul acesta lumea icarilor moderni.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29