Au trecut cinci etape din noul sezon, iar săritorii germani se bucură de un start fabulos – victorii în etapele de la Nizhny Tagil și Titisee Neustadt, dar și primul loc în clasamentele generale (individual și pe națiuni).
Richard Freitag și Andreas Wellinger sunt artizanii echipei germane, însă Markus Eisenbichler, Karl Geiger sau Stephan Laye vor avea de asemenea pretenții la clasări cât mai bune pentru actualul sezon în etapele care urmează.
Freitag, actualul lider al clasamentului mondial, a reușit victoria la Titisee Neustdat, deși etapa individuală s-a încheiat după doar o singură manșă, vântul puternic punând în pericol săriturile sportivilor. Astfel, săritura de 145 de metri a lui Freitag a fost suficientă pentru a-i aduce victoria de etapă, podiumul fiind completat de un alt german, Andreas Wellinger, cu 139.5 metri lungime și probabil cel mai constant săritor de până acum în Cupa Mondială, și de norvegianul Daniel Andre Tande.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Antrenorul norvegienilor, Alexander Stocker, are toate motivele să zâmbească, întrucât în etapa precedentă din Germania nu mai puțin de trei norvegieni au terminat în top 10: Tande, Robert Johansson și Johann André Forfang, iar dacă luăm în calcul constanța arătată de Tande, nordicii pot spera în continuare la rezultate bune.
Anul trecut, austriacul Michael Hayboeck a fost învingător la Engelberg, în timp ce Dawid Kubacki ocupa locul secund. Kubacki este în momentul de față printre cei mai importanți oameni ai polonezilor, Kamil Stoch cautând în continuare prima victorie de etapă din acest sezon. Stefan Hula, Piotr Zyla sau Maciej Kot sunt alți componenți din lotul Poloniei, care însă nu pot emite pretenții la victorie.
Stefan Kraft, un alt favorit la câștigarea acestui sezon de Cupă Mondială, a reușit până acum doar două clasări pe podium, locul al 3-lea la Wisla, în etapa de deschidere, și la Nizhny Tagil, în Rusia. Kraft, nu este în cea mai bună formă, dar are evoluții satisfăcătoare, iar până la startul Turneului Celor 4 Trambuline are timp pentru a redresa acest aspect.
Domen Prevc deține recordul trambulinei Gross-Titlis-Schanze din Engelberg. Fratele mai mic alui Peter, a sărit anul trecut 144 de metri, o performanță remarcabilă la cei 18 ani ai slovenului.
Urmărește etapele programate la Engelberg în acest weekend, începând de vineri, pe canalele Eurosport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29