Surprizele au fost prezente ca de fiecare dată în această disciplină sportivă, iar noul sezon nu face excepție, primele două etape fiind câștigate de sportivi care nu erau favoriți la victorie.
În etapa de deschidere de la Wisla, surpriza a fost reprezentată de săritura excelentă a lui Junshiro Kobayashi, niponul reușind să surprindă audiența cu cei peste 126 de metri. A fost prima victorie din cariera lui Kobayashi, cea mai bună clasare înainte de aceasta fiind un loc 13.
Jernej Damjan a fost protagonistul celei de-a doua surprize în Cupa Mondială, executând două sărituri impecabile pe trambulina de la Ruka – 140 și 142 de metri. Pentru sloven, victoria din Finlanda a fost doar a 2-a din cariera începută în anul 2004.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Marii favoriți nu au avut parte de cel mai bun start de sezon, Stefan Kraft – campionul de anul trecut, s-a clasat în Polonia pe ultimul loc al podiumului, în timp ce în etapa a 2-a din Finlanda, austriacul a terminat pe un modest loc 13.
Văzut de mulți drept urmașul lui Adam Malysz, Kamil Stoch, câștigătorul precedentei ediții a Turneului celor Patru Trambuline, n-a avut nici el cele mai bune două etape, clasându-se pe locul al 20-lea la Ruka, deși terminase pe locul secund la Wisla. Rămâne de văzut însă, dacă polonezul va continua cu această scădere de formă și pe trambulina Tramplin Stork de la Nizhny Tagil.
Unul dintre săritorii cei mai constanți în acest început de sezon este norvegianul Daniel-Andre Tande. Ascensiunea lui Tande în ultimele 3 sezoane de Cupă Mondială a fost absolut remarcabilă, fiind aproape să câștige turneul de la cumpăna dintre ani, având victorii consecutive pe trambulinele de la Garmisch-Partenkirchen și Innsbruck. Norvegianul legitimat la Kongsberg IF a reușit să pornească cu dreptul și în acest an, reușind un top 5 în Polonia și un loc 4 la Ruka, iar după aceste rezultate poate spera fără emoții la un rezultat bun și în Rusia.
Dintre săritorii Germaniei, Richard Freitag a fost cel mai bine clasat în cele două etape ale noului sezon, cu locul 4 la Wisla și un loc 6 în Finlanda. Alături de Freitag, Andreas Wellinger și Marcus Eisenbichler sunt principalii favoriți la victorie din echipa germană.
Etapa a 3-a de la Nizhny Tagil se anunță ca fiind una în care încă se pot produce surprize, dar departe de a nominaliza un săritor rus printre potentialii la victorie. Denis Kornilov este sportivul rus cu cea mai bună clasare dintre conaționalii săi, locul 24 la finalul etapei de la Ruka, în timp ce Evgeniy Klimov sau Mikhail Nazarov au avut evoluții modeste până acum.

Săriturile cu schiurile revin așadar la Nizhny Tagil pe trambulina Tramplin Stork, în acest weekend, după o pauză de un an, în sezonul 2016/2017 etapa fiind reprogramată în Norvegia, la Lillehammer.
Urmărește în acest weekend pe Eurosport a 3-a etapă din Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile și află cine va fi învingător în Rusia.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29