Săptămâna trecută au fost programate ultimele etape din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Daniel Andre Tande a încheiat pe locul 14 calificările și trebuia să participe pe 25 mmartie la etapa propriu-zisă, dar norvegianul a căzut groaznic la săritura de antrenament de dinaintea concursului.
Sportivul de 27 de ani s-a dezechilibrat în zbor și s-a prăbușit în gol. Medicii i-au acordat primele îngrijiri la fața locului, iar apoi acesta a fost transportat de urgență cu un elicopter la un spital din Ljubljana. Primele informații au fost dintre cele mai grave, acesta ajungând în comă pe mâna medicilor.

Vești excelente cu privire la starea de sănătate a norvegianului Daniel andre Tande

Sărituri cu Schiurile
Moment rar în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile! Kraft și Granerud au împărțit locul 1 la Ruka
IERI LA 13:41
Ieri, starea norvegianului s-a îmbunătățit, iar azi s-a trezit din comă și pare că recuperarea decurge excelent. Fostul săritor cu schiurile, Clas Brende Brathen, a făcut marele anunț și a spus că starea lui Tande este mult mai bună acum: "Daniel s-a trezit în această noapte din comă și a apucat să vorbească deja cu prietena și mama lui", a transmis acesta.
Potrivit informațiilor furnizate de jurnaliștii de la Bild, medicii au vrut să-l scoată pe Tande din comă vineri, dar apoi norvegianul a început să respire singur, iar acum este în afara oricărui pericol. Tande este fost campion mondial de zbor cu schiurile și a câștigat, de asemenea, aurul olimpic în proba pe echipe la Pyeongchang, în 2018. Culmea este că fix pe trambulina de la Planica, Tande a înregistrat recordul carierei, sărind 243,5 m la un concurs din 2018.
Ruka
Anze Lanisek a câștigat prima etapă de la Ruka. Prima săritură a fost senzațională
26/11/2022 LA 13:53
Sărituri cu Schiurile
Spune-ne cine e săritorul cu schiurile preferat din istorie și câștigă cadouri din partea Eurosport
25/11/2022 LA 11:13