Eurosport

Dawid Kubacki s-a impus în Marele Premiu de vară la sărituri cu schiurile

Dawid Kubacki s-a impus în Marele Premiu de vară la sărituri cu schiurile

08/10/2019 la 13:17Actualizare 08/10/2019 la 13:21

Dawid Kubacki (Polonia) a câștigat Marele Premiu de vară 2019 la sărituri chu schiurile. În competiția încheiată pe trambulina de la Klingenthal, sportivul de 29 de ani a încheiat pe locul cinci, suficient pentru a se impune la general.

Competiția de la Klingenthal s-a desfășurat în condiții meteo groaznice. Concursul a început cu o oră de întârziere, din cauza ploii și a vântului, iar organizatorii au decis ca totul să se încheie după prima manșă, pentru a nu risca o căzătură a vreunui săritor.

Kubacki l-a depășit pe Sato

Înainte de ultima etapă a Marelui Premiu de vară, japonezul Yukiya Sato era lider, cu 10 puncte avans față de Kubacki. Niponul s-a clasat doar pe 11 în ultima rundă, astfel că locul 5 al polonezului a fost suficient pentru a-i aduce victoria la general.

Etapa a fost câștigată de slovacul Anze Lanisek (137,6 puncte), podiumul fiind completat de Marius Lindvik (Norvegia) și Piotr Zyla (Polonia).

Kubacki este al treilea polonez din istorie care câștigă Marele Premiu de vară, după Adam Malysz (2001, 2004 și 2006) și Maciej Kot (2016).

Clasament final Marele Premiu de vară la sărituri cu schiurile

Marele Premiu de vară

Noul sezon din Cupa Mondială la sărituri cu schiurile va debuta pe 24 noiembrie, în direct la Eurosport, la Wisla (Polonia).