Vineri a avut loc ședința de calificări, unde cea mai bună săritură i-a aparținut germanului Andreas Eisenbichler. Pe podiumul calificărilor din Rusia a mai urcat Johan Andre Forfang din Norvegia, în timp ce un alt german a ocupat poziția a 3-a, Pius Paschke.
Sâmbătă, în schimb, a fost o zi în care s-au stabilit noi recorduri ale trambulinei - cei 141 de metri săriți de Daniel-Andre Tande într-o primă fază, ca mai apoi colegul său norvegian, Forfang, să-l depășească cu o jumătate de metru în manșa a doua. Forfang rămâne astfel recordmen-ul de la Nizhny Tagil.
Cu toate acestea, în ce privește punctajul final, Richard Freitag a avut cea mai bună evoluție în concursul de sâmbătă, câștigând etapa. Acesta a fost urmat de Tande pe locul al doilea, în timp ce Forfang a încheiat pe locul trei.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Germanul de la SG Nickelhuette Aue a zburat excelent și în concursul zilei de duminică, însă nu îndeajuns pentru a-l depăși pe un alt german, Andreas Wellinger.Acesta din urmăa sărit cel mai bine, câștigând competiția. În spatele lui Wellinger, locurile doi și trei au fost completate de Freitag și Stefan Kraft.
Astfel, după trei etape scurse din noul sezon al Cupei Mondiale la Sărituri cu Schiurile, Freitag conduce în clasamentul general, urmat de Wellinger pe doi și Tande pe locul al treilea.
Urmărește întreg sezonul Cupei Mondiale de Sărituri cu Schiurile pe Eurosport. Urmează etapa din Germania de la Titisee-Neustadt.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29