Toate probele de sărituri cu schiurile de la acest mondial vor fi transmise pe Eurosport 1, acțiunea începând de vineri, atunci când se va desfășura sesiunea de calificări. Primul weekend va avea loc pe trambulina mare, Bergiel Schanze din Innsbruck, o localitate vecină cu Seefeld (gazda propriu-zisă a Mondialului).
Lupta pentru medalii din acest final de săptămână se va da în concursul individual de sâmbătă, duminică urmând să aibă loc concursul pe echipe. Campion mondial la Lahti 2017 a fost Stefan Kraft, austriacul având în acel moment o formă de invidiat, reușind să câștige la final și marele glob de cristal. Kraft se va regăsi și la această ediție printre favoriți, mai ales că va sări în fața propriilor suporteri.
Principalii adversari pentru medalia de aur sunt, cu siguranță, Ryoyu Kobayashi și Kamil Stoch. Kobayashi domină autoritar acest sezon, având deja 11 victorii în palmares, câștigând cu patru succese din patru și Turneul Celor Patru Trambuline. De partea cealaltă, Stoch, deținătorul ultimelor două mari globuri de cristal și campion olimpic în 2018 pe trambulina mare, nu a avut un start de sezon bun, dar forma sa recentă îi dă speranțe să viseze la un loc pe podium.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Alți sportivi de urmărit în concursul de sâmbătă sunt polonezii Piotr Zyla și Dawid Kubacki, Markus Eisenbichler, Andreas Wellinger (campionul olimpic pe trambulina normală), Karl Geiger, Timi Zajc, Robert Johansson sau Stephan Leyhe.
Favorită în concursul pe echipe de duminică va fi Polonia. Campioană mondială en-titre, Polonia va alinia la Innsbruck o nouă distribuție excelentă, aflată în formă, dovada fiind victoria de la Willigen cu un avans de peste 79 de puncte în fața nemților. Adversarii polonezilor sunt Germania, Austria, Japonia și Norvegia, cele mai puternice națiuni ale momentului.
Program transmisiuni TV:
Vineri, 22 februarie:
Ora 15:00 – Calificări – Eurosport 1 & 1HD
Sâmbătă, 23 februarie:
Ora 15:15 – Concurs individual – Eurosport 1 HD
Duminică, 24 februarie:
Ora 15:30 – Concurs pe echipe – Eurosport 1 & 1HD
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29