A doua etapă din sezonul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile s-a desfășurat la Ruka, în Finlanda, unde sportivul născut la Ljubljana, Jernej Damjan, a câștigat competiția individuală.
Vineri au avut loc calificările pentru proba individuală a celei de-a doua etape din cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile. Stefan Kraft a stabilit un nou record al trambulinei, reușind un zbor de 147.5 metri, cu jumătate de metru în plus față de recordul din 2007, stabilit de un alt austriac, Gregor Schlierenzauer. Podiumul sesiunii de calificări a fost completat de norvegianul Johann Andre Forfang și Richard Freitag, săritorul german confirmând forma bună din acest început de sezon.
Sâmbătă însă, a venit rândul probei pe echipe, iar Norvegia are un start de sezon absolut remarcabil, câștigând și etapa de la Ruka, asta după ce tot ea câștigase etapa de deschidere, la Wisla. Germania, prin forma bună arătată de săritori ca Freitag, a ocupat locul secund, în timp ce Japonia s-a clasat pe locul al 3-lea datorită evoluției bune a lui Junshiro Kobayashi.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Lotul olimpic de sărituri al României a rămas fără antrenori chiar înainte de plecare
ACUM 11 ORE
Duminică s-a desfășurat pe trambulina de la Ruka proba individuală, unde Damjan a avut parte de două sărituri excepționale, măsurând 140 și 142 de metri. Pentru slovenul de 34 de ani este doar a doua victorie de etapă într-un sezon de Cupă Mondială și aceasta cu siguranță reprezintă o nouă surpriză în sezonul 2017/2018 al săriturilor cu schiurile.
După Damjan, locul secund i-a revenit lui Forfang din Norvegia, cu 298.6 puncte, cu 2.8 mai puține decât slovenul. Forgang promite să fie unul dintre sportivii importanți ai echipei norvegiene în acest sezon, alături de Daniel Andre-Tande, ocupantul locului 4 la Ruka, și Robert Johansson.
În Finlanda, podiumul a fost completat de Andreas Wellinger, săritorul german legitimat la SC Ruhpolding, care a obținut un total de 293 de puncte. Împreună cu Eisenbichler, clasat pe poziția a 5-a, și Freitag, pe 6, cei trei formează o echipă a Germaniei promițătoare pentru etapele următoare.
În clasamentul general, Kobayashi este în continuare purtătorul tricoului galben datorită unei evoluții care l-a poziționat pe japonez în top 10 la Ruka. Damjan urmează, pe locul al 2-lea, iar Tande se află pe poziția a 3-a.

Urmărește întreg sezonul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile pe canalele Eurosport! Următoarea etapă se desfășoară între 3 și 5 decembrie în Rusia, pe trambulina de la Nizhny Tagil.
Beijing 2022
Sorin Mitrofan a tras lozul câștigător. A prins Jocurile Olimpice pe ultima sută de metri
IERI LA 22:01
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13