Se cunoaște faptul că surprizele sunt frecvente în această disciplină sportivă, iar acest lucru s-a întâmplat și în deschiderea noului sezon de Cupă Mondială din Polonia, la Wisla, unde japonezul Junshiro Kobayashi de la Megmilk Snow Brand Ski Team a reușit cea mai lungă săritură din concurs.
A fost prima victorie a lui Kobayashi într-o etapă de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile și asta chiar pe trambulina de casă a lui Kamil Stoch – dublu campion olimpic și mare favorit la victorie, clasat pe locul al 2-lea.
Podiumul primei etape de la Wisla a fost completat de Stefan Kraft, campionul de anul trecut și unul dintre favoriți în Polonia. Acesta a avut o evoluție bună, însă nu îndeajuns de bună pentru a-i depăși pe Stoch sau Kobayashi.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Germania a intrat în competiție bazându-se pe Andreas Wellinger, Stephan Leyhe și Markus Eisenbichler, însă Richard Freitag de la SG Nickelhuette Aue, a obținut cea mai bună clasare a germanilor, locul a 4-lea, asta după ce în urma primei manșe a fost lider, cu cea mai lungă săritură.
Daniel Andre-Tande din Norvegia a completat topul primilor cinci săritori din această etapă de debut de la Wisla, asta după ce a pus umărul serios la victoria Norvegiei în proba pe echipe. Alături de Robert Johansson, Johann André Forfang și Anders Fannemel, norvegienii formează una dintre echipele puternice în actualul sezon. Polonia pe locul al doilea și Austria pe trei, au completat podiumul în proba pe echipe de la Wisla, în timp ce Germania a încheiat pe patru.
Cupa Mondială de sărituri cu schiurile se mută weekend-ul viitor la Ruka, în Finlanda, pentru a doua etapă din noul sezon. Severin Freund s-a impus acolo în 2016, cu Tande pe locul al doilea, însă forma bună arătată de norvegian îl propune pe acesta printre favoriții la victorie alături obișnuiții Kraft si Stoch.

Urmărește întregul sezon al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile pe canalele Eurosport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29