Ediția a 66-a din cadrul Turneului Celor Patru Trambuline a debutat pe 29 decembrie la Oberstodrf -prima etapă în nocturnă, unde Stoch a obținut victoria după o luptă strânsă cu germanul Richard Freitag. Victoria săritorului din Polonia a fost cu atât mai spectaculoasă cu cât Freitag era în cea mai bună formă de care germanii au avut parte în ultimii ani.
Sportivii polonezi au debutat remarcabil în acest sezon, David Kubacki reușind o clasare pe locul al 3-lea la Oberstdorf, în timp ce Stefan Hula a reușit un top 5.
Etapa a doua din cadrul turneului, la Garmisch-Partenkirchen a fost parcă trasă la indigo, Kamil Stoch si Richard Freitag ocupând primele două pozitii la finalul concursului. Săritorul legitimat la KS Eve-nement Zakopane a câștigat și a doua etapă din Germania înregistrând un total de 283.4 de puncte.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Deși era dat ca unul dintre principalii favoriți la câștigarea turneului de anul acesta, Kamil Stoch n-a avut parte de cel mai bun start în debutul Cupei Mondiale, dar a recuperat pe parcurs când în etapa elvețiană de la Engelberg a ocupat poziția a 2-a.
După primele două etape disputate în Germania și castigate de polonez, Turneul Celor Patru Trambuline s-a mutat în Austria pentru etapele de la Innsbruck și Bischofshofen, iar dacă Freitag dorea să obțină ceva în lupta cu Stoch, acum era momentul. Doar că lucrurile nu au mers deloc bine pentru german, acesta forțând mult prea mult la aterizare lucru ce l-a făcut să se dezechilibreze și să cadă.
Freitag a părut extrem de nervos după acest incident, însă pentru Stock misiunea era clară – victorie și în etapa a 3-a, la Innsbruck.
Reușind victoria în primele trei etape, toată lumea se întreba dacă Stoch va putea repeta performanța înregistrată de Sven Hannawald la ediția jubiliară a Turneului Celor Patru Trambuline – victorii în toate cele patru etape.
Săritorul din Polonia nu a dezamăgit audiența, câștigând și pe trambulina Paul-Außerleitner din Bischofshofen, devenind al 2-lea săritor după Hannawald care câștigă toate etapele din turneu. Astfel, Stoch își păstrează trofeul câștigat anul trecut, iar Polonia notează a 3-a victorie în Turneul Celor Patru Trambuline, fiind devansați de Germania și Austria cu câte 10 succese.
De asemenea, Kamil Stoch trece pe primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale, urmat de Freitag pe doi și Wellinger pe locul al 3-lea.
Sezonul Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile continua pe programele Eurosport odată cu etapa de la Bad Mittendorf din Austria, programată pe 12 ianuarie.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29