Deținătorul trofeului de anul trecut a reușit să obțină victoria în primele două etape din cadrul Turneului celor Patru Trambuline, devansându-l astfel pe principalul favorit și actualmente lider al clasamentului Cupei Mondiale, germanul Richard Freitag.
Etapa deschiderii de la Oberstdorf a fost corelată cu revenirea lui Stoch la forma care îi aducea titlul de campion al turneului în sezonul precedent, sportivul din Polonia reușind cea mai lungă săritură din concurs, 137 de metri, și un total de 297.5 puncte. Podiumul etapei de la Oberstdorf a fost completat de Freitag și Dawid Kubacki.
Stefan Kraft, un alt favorit la începutul turneului, a încheiat pe poziția a 4-a în prima etapă, în timp ce Markus Eisenbichler și Andreas Wellinger au încheiat pe locurile 9, respectiv 10. Ploaia și vântul care au fost prezente la Oberstdorf au redus din spectacolul oferit și, cel mai probabil, au influențat evoluțiile unor sportivi de la care se aștepta mai mult.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Daniel-Andre Tande spre exemplu - norvegianul care anul trecut se duela pentru vulturul de aur, a sărit doar 122 de metri, ocupând abia poziția a 20-a la finalul concursului, în timp ce Anders Fanemmel și Johan Andre Forfang au împărțit poziția a 7-a cu un total de 255.3 puncte.
Etapa a 2-a de la Garmish-Partenkirchen i-a revenit de asemenea polonezului Stoch, acesta pășind în prima zi a noului an cu o nouă victorie care s-ar putea sa-i aducă performanța de a câștiga acest turneu doi ani la rând.
Freitag s-a ținut excelent în zbor, dar în final nu l-a putut învinge pe sportivul polonez, care a sărit 139.5 metri, cu patru mai puțin decât recordul stabilit de Simon Ammann în 2010. Fanemmel a fost al 3-lea la Garmish-Partenkirchen, cu un total de 270.2 puncte, iar Junshiro Kobayashi și surpriza Tilen Bartol din Slovenia au încheiat în top 5.
După aceste etape din Germania urmează o zi de pauză, iar apoi Turneul celor Patru Trambuline se va muta în Austria, când pe 3 ianuarie va avea loc sesiunea de calificări pentru etapa de la Innsbruck. Rămâne însă de văzut dacă forma săritorilor din Polonia va continua și pe trambulinele din Austria sau dacă sportivi ca Freitag ori Kraft îl pot opri pe Stoch din drumul său spre victorie.
Rămâi alături de canalele Eurosport pentru ultimele două etape ale Turneului celor Patru Trambuline și află cine va câștiga ediția de anul acesta.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29