Sărituri cu Schiurile

Lindvik s-a impus la Innsbruck! 4 sportivi se bat pentru victoria în Turneul celor 4 Trambuline

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Marius Lindvik

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
04/01/2020 la 16:29 | Actualizat 04/01/2020 la 16:34

Marius Lindvik (21 de ani) e omul începutului de an în săriturile cu schiurile. Norvegianul s-a impus și la Innsbruck, după victoria de la Garmisch, și a urcat pe locul doi în clasamentul general al Turneului celor 4 Trambuline.

Cel mai bun la Garmisch-Partenkirchen, Lindivk, care nu obținuse vreo victorie în Cupa Mondială înainte de Turneul celor 4 Trambuline, a impresionat și în calificările de la Innsbruck. Mai mult, el a fost cel mai constant și în concursul propriu-zis de astăzi, unul dominat de mari surprize în condițiile în care vremea a fost nefavorabilă.

Mai întâi, pe final de primă manșă, vântul a fost unul potrivnic, săritori ca Ryoyu Kobayashi sau Karl Geiger, primii doi în clasamentul turneului, fiind extrem de afectați. Apoi, în manșa secundă a plouat, astfel că spectacolul a fost puțin influențat.

Sărituri cu Schiurile

VIDEO. Peter Prevc a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer

09/03/2020 LA 20:04

În aceste condiții, cel mai constant a fost din nou Marius Lindvik, care s-a impus cu ceva mai mult de un punct față de polonezul Dawid Kubacki, noul lider în clasamentul general al Turneului celor 4 Trambuline.

Podiumul a fost completat de surprinzătorul Daniel Andre Tande. Norvegianul a demonstrat încă o dată că poate sări fantastic, la doar câteva zeci de minute după ce a avut o prestație modestă. Cu o săritură slabă în prima manșă, nordicul a avut de departe cea mai lungă săritură în manșa a doua, lucru care i-a adus o clasare pe podium.

"E minunat, nu a fost o competiție ușoară, condițiile au fost extrem de dificile. Nu mă gândesc foarte mult la victoria finală, încerc să mă concentrez pe sărituri. E incredibil ce s-a întâmplat în ultimele zile", a spus Lindvik la final.

Marius Lindvik, victorie la Innsbruck

00:01:59

Marius Lindvik a devenit al 5-lea norvegian din istorie care se impune la Garmisch-Partenkirchen și Innsbruck în același sezon al Turneului celor 4 Trambuline.

Liderul Cupei Mondiale, Ryoyu Kobayashi, a coborât până pe locul 4 în clasamentul pentru "Vulturul de Aur". Azi, japonezul s-a clasat abia pe 14. Nici Karl Geiger, care era principalul urmăritor al niponului, nu a impresionat pe trambulina Bergisel. Acesta a sărit modest în prima manșă, dar a revenit impresionant, reușind o a doua săritură care i-a garantat prezența în TOP 10 și îi păstrează șanse pentru victoria în turneu.

Clasament etapă

Clasament general

Bătălia finală în Turneul celor 4 Trambuline se va da în ultima etapă, la Bischofshofen. Patru sportivi sunt despărțiți de mai puțin de 14 puncte, astfel că orice este posibil.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, Ryoyu Kobayashi rămâne lider, cu 608 puncte. Niponul mai păstrează un avantaj de 69 de puncte în fața lui Carl Geiger.

De duminică, săritorii cu schiurile se mută la Bischofshofen, pentru ședința de calificări a ultimei etape din cadrul Turneului celor 4 Trambuline. Competiția propriu-zisă va avea loc luni, în direct la Eurosport.

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Lillehammer

Prevc este învingător în etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer

09/03/2020 LA 18:15
Sărituri cu Schiurile

Astăzi începe etapa individuală de la Râșnov. Cum arată competiția organizată în premieră în România

21/02/2020 LA 10:02
Subiecte asemănătoare
Sărituri cu Schiurile
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Sărituri cu Schiurile

VIDEO. Peter Prevc a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer

09/03/2020 LA 20:04

Ultimele videoclipuri

Lillehammer

Prevc este învingător în etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer

00:00:38

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe