Heini-Klopfer-Skiflugschanze va găzdui trei etape în trei zile consecutive în acest final de săptămână, ele fiind totodată primele de zbor cu schiurile din acest sezon. Anul trecut, Daniel-Andre Tande s-a impus în singura etapă desfășurată pe trambulina de zbor de la Oberstdorf, Kamil Stoch și Richard Freitag urmându-l pe podium în februarie. Norvegia a câștigat etapa pe echipe din luna ianuarie.
Ryoyu Kobayashi intră în cele trei concursuri drept lider autoritar al Cupei Mondiale, însă forma sportivă a japonezului a scăzut după ce a avut o primă parte de sezon de excepție, încununată cu șapte victorii la rând, inclusiv patru în Turneul Celor Patru Trambuline, unde a dominat, intrând în istorie.
Omul momentului în Cupa Mondială este Stefan Kraft. Austriacul a urcat pe locul secund al clasamentului general grație celor trei victorii la rând pe care le-a obținut în începutul acestui an – una la Zakopane și apoi două în etapele de la Sapporo. Kraft a obținut și un loc secund la Val di Fiemme, în timp ce Kamil Stoch, câștigătorul en-titre al Cupei Mondiale, Dawid Kubacki și Robert Johansson au mai impresionat în ultimele concursuri.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Trambulina de zbor cu schiurile de la Oberstforf este una de 235m, iar recordul de distanță îi aparține chiar câștigătorului de sezonul trecut, norvegianul Tande, care a sărit 238.5m într-una din manșele de concurs.
Toate cele trei competiții din acest weekend vor fi transmise în direct pe Eurosport 1 și/sau Eurosport 1 HD, după programul de mai jos.
Toate probele Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile pot fi urmărite în direct și în întregime pe Eurosport Player.
Programul transmisiunilor TV:
Vineri, 1 februarie
Ora 15:30 – Calificări – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 16:45 – Concurs individual – Eurosport 1 & 1 HD
Sâmbătă, 2 februarie:
Ora 16:30 – Concurs individual – Eurosport 1 HD
Duminică, 3 februarie:
Ora 16:30 – Concurs individual – Eurosport 1 & 1 HD
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29