Getty Images

Sărituri cu schiurile: Cupa Mondială revine în weekend cu etapa de la Val di Fiemme

Sărituri cu schiurile: Cupa Mondială revine în weekend cu etapa de la Val di Fiemme
By Getty Images

The 11/01/2019 at 10:36Updated The 11/01/2019 at 10:40

După ce s-a încheiat Turneul Celor Patru Trambuline, Cupa Mondială de sărituri cu schiurile revine la Val di Fiemme, în direct la Eurosport.

Ryoyu Kobayashi a devenit al treilea săritor din istorie ce a bifat Marele Șlem în Turneul Celor Patru Trambuline, fiind de asemenea și principalul candidat la câștigarea marelui glob de cristal în Cupa Mondială.

La Val di Fiemme va fi a șasea rundă din acest sezon, săritorii având șansa să se evidențieze pe trambulina Trampolino del Ben, ce are punctul K la 135 de metri. După aproape șapte ani de pauză, baza sportivă din Predazzo va găzdui o nouă rundă, asta după ce în trecut aici s-au desfășurat trei ediții ale Campionatelor Mondiale de schi nordic.

În stațiunea italiană, norvegianul Tom Hilde a obținut prima victorie a carierei în 2008, repetând performanța și în a doua zi de concurs. Tot aici, austriacul Gregor Schlierenzauer a bifat al 36-lea succes din carieră în februarie 2012.

Sâmbătă și duminică vor fi cele două concursuri individuale, iar Kobayashi se anunță (din nou) mare favorit la victorie. Principalii săi rivali vor fi Markus Eisenbichler, Piotr Zyla, Kamil Stoch, Stephan Leyhe, Johann Andre Forfang, Stefan Kraft sau Karl Geiger.

Programul transmisiunilor Eurosport:

Vineri, 11 ianaurie – 19:00 – Calificări – Eurosport 1 & 1HD

Sâmbătă, 12 ianaurie, 17:00 – Concurs individual – Eurosport 2

Duminică, 13 ianuarie, 18:00 – Concurs individual – Eurosport 1 & 1HD