Sărituri cu Schiurile

Sărituri cu schiurile: Cupa Mondială se încheie la Planica în direct pe Eurosport

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Norway's Johann Andre Forfang jumps during the men's Flying Hill Individual training round at the FIS Ski Jumping World Cup in Planica on March 22, 2018

Credit imagine: Getty Images

DeGetty Images
19/03/2019 la 09:23

În perioada 21-24 martie Eurosport 1 transmite toate concursurile de la Planica, ultima etapă a sezonului 2018/19 din Cupa Mondială.

Circuitul Raw Air a adus o bătălie palpitantă pentru victoria finală, Ryoyu Kobayashi reușind să îl devanseze pe Stefan Kraft cu doar trei puncte. Niponul a avut un sezon fantastic, în care a câștigat Turneul Celor Patru Trambuline cu patru victorii în cele patru runde, iar în timpul concursurilor din Norvegia și-a asigurat matematic primul mare glob de cristal din carieră.

Pentru Kobayashi a mai rămas un singur obiectiv: Planica 7. Începând cu 2018 s-a creat acest format, unul similar cu Raw Air, în care săritorii participă timp de patru zile la patru evenimente ce compun șapte runde individuale și pe echipe. La final se stabilește un clasament, iar învingătorul primește un cec în valoare de 20,000 de franci elvețieni.

Sărituri cu Schiurile

Un campion al săriturilor cu schiurile, pozitiv cu COVID-19: "Cazul meu, un avertisment!"

23/06/2020 LA 10:35

Calificările, două etape individuale și una pe echipe au loc pe trambulina Letalnica, cu punctul K la 200 de metri, din localitatea slovenă Planica. Recordul acestei trambuline îi aparține lui Kamil Stoch, polonezul care a sărit 251,5 metri. De altfel, Stoch este și primul învingător al ediției Planica 7, anul trecut întrecându-i pe norvegienii Johann Andre Forfang și Robert Johansson.

Și în acest an Stoch va încerca să își apere trofeul, însă va fi o concurență acerbă cu Kobayashi și Kraft. Pe lângă cei trei, în lupta pentru victorii îi vom regăsim pe Johansson, Piotr Zyla, Dawid Kubacki, Forfang, Markus Eisenbichler, Timi Zajc, Domen Prevc sau Karl Geiger.

În ultima competiție pe echipe, Slovenia pare să pornească cu prima șansă. Prevc a avut o evoluție încântătoare la Vikersund, ajutându-i pe sloveni să câștige primul concurs după patru ani. Pe teren propriu vor avea aportul publicului, dar concurența pentru un nou succes va fi mare. Germania, Austria, Polonia, Norvegia și Japonia vizează și ele podiumul final.

Program transmisiuni TV:

Joi, 21 martie:

Ora 11:45 – Calificări – Eurosport 1 & 1HD

Vineri, 22 martie:

Ora 15:15 – Concurs individual – Eurosport 1 & 1HD

Sâmbătă, 23 martie:

Ora 10:45 – Concurs pe echipe – Eurosport 1 & 1HD

Duminică, 24 martie:

Ora 10:45 – Concurs individual – Eurosport 1 & 1HD

Sărituri cu Schiurile

VIDEO. Peter Prevc a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer

09/03/2020 LA 20:04
Lillehammer

Prevc este învingător în etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer

09/03/2020 LA 18:15
Subiecte asemănătoare
Sărituri cu Schiurile
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol