Eurosport

Sărituri cu schiurile: Etapa de la Lahti se vede în direct pe Eurosport

Sărituri cu schiurile: Etapa de la Lahti se vede în direct pe Eurosport
De Eurosport

08/02/2019 la 12:00Actualizare 08/02/2019 la 12:03

Cupa Mondială de sărituri cu schiurile revine în acest weekend pe Eurosport odată cu runda 20-a din localitatea finlandeză Lahti.

În săptămâna anterioară a avut loc prima rundă de zbor cu schiurile din acest sezon, iar cele trei concursuri individuale au fost câștigate de trei sportivi diferiți. Kamil Stoch a bifat primul succes din sezon, Timi Zeijc prima victorie din carieră, iar Ryoyu Kobayashi s-a impus pentru a 10-a oară în actuala stagiune.

Urmează acum etapa de la Lahti, acolo unde se va desfășura un concurs pe echipe și unul individual. Pe trambulina Salpausselka, având punctul K la 116 metri, Stoch a obținut o victorie impresionantă în 2018, devansându-l per total cu 28,2 puncte pe al doilea clasat, Markus Eisenbichler.

Lupta pentru marele glob de cristal va continua cu Kobayashi în prim-plan, japonezul care pare să își fi reintrat în formă după ce în cinci runde din ianuarie și început de februarie obține doar un singur podium. Principalii săi rivali vor fi Stoch, Stefan Kraft, Piotr Zyla, Dawid Kubacki, Eisenbichler sau Zajc.

În schimb, la echipe lupta pentru victorie va fi una strânsă. Polonia și Germania vor fi principalele favorite, însă nu sunt de neglijat naționalele Japoniei, Austriei, Norvegiei sau Sloveniei.

Program transmisiuni TV:

Vineri, 8 februarie – Calificări – Ora 19:00 – Eurosport 1 & 1HD

Sâmbătă, 9 februarie – Concurs pe echipe – 17:15 – Eurosport 1HD

Duminică, 10 februarie – Concurs individual – 17:00 – Eurosport 1 & 1HD